Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Skal lov om sletning af dna laves om?

Dansk Folkeparti vil afhøre justitsminister Morten Bødskov om, hvordan regeringen vil lette politiets arbejde med dna-spor i gamle drab

Justitsminister Morten Bødskab skal redegøre for, hvordan politikerne kan hjælpe politiet med at få maksimalt udbytte af ny dna-teknik. (Foto: Maria Fonfara/Polfoto)
Justitsminister Morten Bødskab skal redegøre for, hvordan politikerne kan hjælpe politiet med at få maksimalt udbytte af ny dna-teknik. (Foto: Maria Fonfara/Polfoto)

Justitsminister Morten Bødskov (S) er kaldt i samråd af Dansk Folkeparti, som vil høre, hvad regeringen gør for at lette politiets arbejde med dna-spor i gamle uopklarede drabssager.
Læs:

Se også: Her er de uhyggelige sager som måske skal undersøges igen

Folketinget er en modspiller
Dansk Folkeparti ser helst, at der bliver lavet et dna-register for alle danskere, så politiet kan krydstjekke dna-spor.

- Et landsdækkende og permanent DNA-register ville overordnet gøre det muligt at opklare langt mere kriminalitet, hvis Folketinget bliver en medspiller og ikke en modspiller som i dag, siger Peter Skaarup.

I dag kan politiet bede mistænke aflevere dna og søge i deres register over dømte. Der står dna fra både sigtede og frifundne i 10 år.

Politiet tjekker gammelt materiale
- Chancen for at få et match ville i fremtiden være tæt på 100 procent, hvis et flertal i Folketinget vedtog, at alle danskere blev registreret fra fødslen i et nationalt dna-register, siger Peter Skaarup.
Læs:

Se også: Bornholms Politi får nye tip om Connie-drabet

Flere politikredse overvejer, om de har uopklarede drab, hvor der er gemt materiale på en måde, så der måske kan laves en profil af gerningsmanden med den nye teknologi.

Har du været mistænkt i en af sagerne, eller kender du nogen, der er blevet dna-testet i nogle af de gamle mordsager, så skriv til os. Sms/mms til 1224, eller send mail til 1224@eb.dk.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen