Venstre vil have fat i de unge misbrugere

Fixerum hjælper ikke de unge stofmisbrugere, mener Venstre efter bekymrende tal fra Sundhedsstyrelsen.

Hvis antallet af dødsfald blandt stofmisbrugere skal ned, er det især blandt de unge narkomaner, at der bør sættes ind.

Det mener Venstres psykiatri- og forebyggelsesordfører, Jane Heitmann, nu da Sundhedsstyrelsen kan konstatere det højeste antal dødsfald blandt stofmisbrugere nogensinde.

- Det er en lille smule ærgerligt, at regeringen forsøger at hænge sin narkopolitik op på, at man nu har fået stemt igennem, at vi skal have fixerum. Fixerum løser ikke problemet alene. Fixerum er en reel parkering af narkomaner, siger hun.

- Det, vi skal sikre, er, at der ikke kommer flere til. Her har vi især et ansvar over for de unge, siger ordføreren, der efterlyser en mere målrettet indsats mod de unge misbrugere.

Hun bakkes op af overlæge og misbrugsekspert Henrik Rindom fra Hvidovre Hospital, der ikke mener, at fixerum og akutpakker, som regeringen har afsat penge til, kan stå alene.

Blandt de døde misbrugere er cirka hver femte under 30 år.

- De sidder ikke og stikker sig på gaden, men fyrer den af på diskoteker og klubber, og skal dødstallet nedbringes, skal der også sættes ind i der. Hver eneste uge er der en ung, som dør, siger Henrik Rindom.

Akutpakkerne, som er afprøvet i København, indeholder udstyr til genoplivning og skal bruges, indtil ambulancen når frem.

Tallene fra Sundhedsstyrelsen viser, at 285 stofmisbrugere mistede livet i 2011. Siden slutningen af 1980'erne har antallet af dødsfald ligget mellem omkring 130 og 275.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen