LIVE - Frode Holm: Homooplysningen var 'helt hypotetisk'

Frode Holm forklarer, at oplysning om Kinnocks seksualitet var 'helt hypotetisk', men blev accepteret som 'statement' af direktøren i Skat København

FØLG AFHØRINGEN LIVE HERUNDER. VI BRUGER INITALER - SE GALLERIET ØVERST.

Frode Holm, Thorning/Kinnocks karismatiske eks-revisor, har torsdag forklaret for skattesagskommissionen, at det rygte han søsatte om Stephen Kinnocks seksualitet var en 'helt hypotetisk' forklaring, som han ikke forklarede, at han 'ikke vidste noget om'.

Det kom frem under dagens afhøring af revisoren, som pga. de famøse ord udtalt som en forklaring på, hvorfor Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnock ikke ville møde op og forklare deres familieliv.

Kommissionens udspørger, Lars Kjeldsen, spurgte under dagens afhøring, hvordan Frode Holm forklarede oplysningen om Stephen Kinnocks seksualitet på mødet tilbage i august 2010 - altså inden afgørelsen kom.

- Det kan der være mange gode grunde til. Og så nævner jeg det der. Og så er jeg meget ked af, at jeg ikke sagde, at det kun var en mulighed. Og at jeg ikke sagde, at jeg ikke vidste noget konkret om det, sagde Frode Holm bl.a. og forklarede:

- De opfatter det, som om det er et 'statement' - og det er jeg i dag meget ked af på familiens vegne. Hvis jeg havde sagt, at jeg ikke vidste noget om det, var der aldrig sket noget.

Så det var et helt hypotetisk eksempel?

Ja... Og så er det ligesom om, at Erling Andersen accepterer, at det var da en god grund til, at de ikke vil sidde og fortælle om deres familieliv, lød det fra Frode Holm.

Revisoren har ligeledes forklaret, at han kender flere af sagens centrale sagsbehanldere, herunder skattedirektør Lisbeth Rasmussen samt Inger Sommer Hansen.

Derudover er det kommet frem, at Frode Holm først 16. september 2010 ser agterskrivelsen på Stephen Kinnocks skattesag. Først her ser Frode Holm, at afsnittet om Thornings uberettigede udnyttelse af Kinnocks fradrag er med.

Sammen med bl.a. Noa Redington råder han derfor Thorning-parret til ikke at offentliggøre hele afgørelsen, som det ellers oprindeligt var planlagt.

FØLG AFHØRINGEN LIVE HERUNDER. VI BRUGER INITALER - SE GALLERIET ØVERST.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Mikkel Cramon
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen