Ministerium i kæmpe mailbommert: Udsendte intern joke om Pernille Skipper

Enhedslistens Pernille Skipper blev i pressemeddelelse fra Justitsministeriet citeret for, at problemerne først løses, når revolutionen kommer

Mailen fra justitsministeriet om Pernille Skipper (Foto: Mogens Flindt)
Mailen fra justitsministeriet om Pernille Skipper (Foto: Mogens Flindt)

Der er knaldrøde ører i Justitsministeriet efter, at de i weekenden fik lavet lidt af en mailkatastrofe. Justitsminister Morten Bødskovs særlige rådgiver fik sendt en forkert mail ud til journalister og abonnementer om den netop indgåede aftale mellem regeringen og Enhedslisten, der skal styrke indsatsen mod økonomisk kriminalitet.

Og det var ikke bare et par stavefejl, der gjorde, at det var den forkerte mail. Den indeholdte nemlig et decideret falsk citat fra Enhedslistens Pernille Skipper, der i meddelelsen mente, at problemerne først bliver løst, når revolutionen kommer. For efter hendes rigtige citat havde den særlige rådgiver tilføjet lidt ekstra:

'Der har været en urimelig tendens til, at samfundets top har kunnet slippe af sted med at snyde almindelige mennesker for store værdier og så gemme sig blandt sindrige selskabskonstruktioner og hjælp fra lidt for kreative rådgivere. Det går vi op imod med aftalen her. Finanskrisen har vist, at forbryderne i dyre jakkesæt er sluppet af sted med lidt for mange smarte tricks – og det glæder os at kunne være med til at gøre det noget mere svært fremover. Men det er klart, det først rigtigt bliver løst, når revolutionen kommer.' udtalte Pernille Skipper ifølge pressemeddelelsen.

Men den sidste sætning skulle aldrig have været ude i offentligheden:

- Vi skulle udsende en pressemeddelelse. Det var mig, der lavede den, og så syntes jeg, at jeg ville drille Pernille lidt. For sjov skrev jeg den bemærkning ind til sidst i citatet, og gav den til Morten Bødskov og hende, for at se om hun fangede den. Det gjorde hun og grinede af det. Og så skete det idiotiske, at jeg kom til at sende meddelelsen med den sjove bemærkning ud - i stedet for den med den rigtige tekst, siger Peter Goll.

Ikke så tjekket
ekstrabladet.dk fangede Pernille Skipper, der stadig griner af det:

- Løser problemerne sig først, når der kommer revolution?

- Hahaha. Nej. Jeg kan forstå, at der er nogle embedsmænd, der har haft det vældig sjovt i Justitsministeriet. Så har vi fået et indblik i den form for humor. Fred være med det. Det er så deres humor. Det kan jeg ikke sige så meget til, siger Pernille Skipper.

- Hvad siger du til, at der sidder embedsmænd og joker om, at du skulle mene, at det hele først løser sig med revolution?

- Det er jo ikke særlig tjekket håndteret af dem, at de er kommet til at sende det ud, må man sige. Men så har jeg fået et indblik i, hvad embedsmændene synes er morsomt, slutter Skipper.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen