Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

V vil ikke hæve skat for at sænke afgift

Regeringen burde hellere beskære kontanthjælpen end hæve skatterne, mener finansordfører Peter Christensen (V)

Det er en blind vej for dansk økonomi at hæve bundskatten og sænke personfradraget for at fjerne fedt- og sukkerafgift samt sænke afgiften på el-varme.

Sådan siger Venstres finansordfører, Peter Christensen, om regeringens afgiftspakke med Enhedslisten.

Venstre fik tilbudt pakken af finansminister Bjarne Corydon (S) sammen med De Konservative og Dansk Folkeparti, men ville ikke betale regeringens regning.

- Det er ærgerligt, at regeringen ikke benytter lejligheden til at tage belastningen af både borgere og virksomheder. Det hele finansieres med nye skatter for 2,4 milliarder kroner. Det skaber ingen vækst, siger Peter Christensen.

Venstre vil beskære kontanthjælpen. Regeringen har bebudet en reform af kontanthjælpen til foråret. Det skulle betale for en erhvervsskattepakke uden fedt- og sukkerafgift samt boligjobordningen, som regeringen afskaffer.

- Danmark går ind i en periode med meget lav vækst, hvor der ikke bliver skabt mange arbejdspladser i Danmark. Flere og flere virksomheder flytter deres produktion ud af landet. Derfor er der et skrigende behov for at spare på omkostninger, siger han.

Venstre vil slå to fluer med ét smæk: Skabe vækst samt beskære kontanthjælpen, påpeger Peter Christensen.

- I stedet hæver man bundskatten og øger skatten på arbejdsindkomst. Regeringen indfører gebyrer og afgifter. Sidste år øgede regeringen skatter og afgifter med fem milliarder kroner på finansloven, siger han.

- Der er masser af initiativ, når man skal hæve skatter og afgifter, men ingen initiativ, når man skal gå den anden vej, siger Peter Christensen.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen