Farvel til fedt- og sukkerafgifter

Enhedslisten har accepteret regeringens ønske om at fjerne fedt- og sukkerafgifterne. Nu jubler is- og margarineproducenterne

Enhedslisten har accepteret regeringens ønske om at fjerne fedt- og sukkerafgifterne. Nu jubler is- og margarineproducenterne.

TV/Midt-Vest erfarer fra kilder tæt på finanslovsforhandlingerne, at Enhedslisten har accepteret regeringens krav om at afskaffe de udskældte afgifter på fedt og sukker.

Finanslovsforhandlingerne er på vej ind i den afgørende weekend, og nyheden vækker glæde blandt fødevareproducenterne:

- Afgifterne ville koste os årligt mellem 10 og 15 millioner kroner, for ikke at snakke om det meget omfattende og bøvlede arbejde med at administrere afgiftsreglerne, siger direktør for Premier Is i Thisted, Claus Astrup-Larsen, til TV/Midt-Vest.

Ufedt
Hos arbejdende bestyrelsesformand på smør- og margarineproducenten Dragsbæk, kommer nyheden om afskaffelsen som en særlig god en af slagsen.

- Vi har i vores industri brugt mange penge og arbejdet meget hårdt for at afskaffe den her dårlige fedtafgift. Så det er jeg rigtig tilfreds med. Vi har hele tiden ment, at afgiften var i strid med EU-regler, og desuden har den ikke virket efter hensigten, siger Mogens Nielsen.

Direktøren i Premier Is glæder sig over hjælpen fra Enhedslisten og undrer sig over de borgerlige partier:

- Det må være tankevækkende i den blå lejr, at det er de andre, der afskaffer fedtafgiften, for det var jo ikke specielt erhvervsvenligt, da den kom, siger han.

Fedtafgiften blev indført af den tidligere regering. Sukkerafgiften skulle være trådt i kraft fra og med 1. januar. Desuden bliver udstationeringsskatten, der blev vedtaget i forbindelse med sommerens skatteforlig, også taget af bordet.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen