Politikere: Nej til sex i familien

Sex mellem søskende eller forældre og myndige børn skal ikke gøres lovligt, lyder det samstemmende fra de fleste partier. Enkelte åbner for ændringer.

Venstres Ellen Trane Nørby vil under ingen omstændigheder tillade seksuelle forhold mellem forældre og deres børn - heller ikke selvom forholdet er frivilligt, og børnene er myndige. (Foto: Jens Dresling)
Venstres Ellen Trane Nørby vil under ingen omstændigheder tillade seksuelle forhold mellem forældre og deres børn - heller ikke selvom forholdet er frivilligt, og børnene er myndige. (Foto: Jens Dresling)

Interaktivt element

Se, hvad de forskellige ordførerer mener om seksuelle forhold blandt familiemedlemmer ved at klikke på billederne herover

Sygeligt, modbydeligt og frastødende.

Det er blot et par af de ord, der lyder fra danske politikere i diskussionen om, hvorvidt søskende eller forældre og myndige børn skal have lov at have et seksuelt forhold.

- Vi har intet ønske om at ændre lovgivningen. Konservative tager stærkt afstand fra det af både genetiske, etiske og moralske grunde, siger Tom Behnke, der er retsordfører for de Konservative.

Læs også:

Se også: 'Sex mellem børn og forældre bør være lovligt'

Samme melding kommer fra Venstre.

- Sex mellem forældre og børn bliver ikke noget, vi kommer til at stille os foran. Jeg synes virkelig, at det er en vrangopfattelse, hvis man mener, at det er okay, at forældre har sex med deres børn, bare børnene er over 18 år, siger politisk ordfører Ellen Trane Nørby.

Diskussionen er startet, efter juraprofessor Vagn Greve har meldt ud, at den danske lov bør ændres, så sex indbyrdes i en familie fremover er i orden, så længe det er frivilligt.

Det har mødt massiv kritik blandt såvel politikere som privatpersoner, der har kimet Vagn Greve ned med vrede kommentarer.

Læs også:

Se også: De siger jeg er seksuelt afvigende

Og også i regeringen tager retsordfører Ole Hækkerup (S) skarpt afstand fra, at forældre skal kunne indlede et seksuelt forhold til deres børn, når de er fyldt 18 og dermed er myndige.

- Sex mellem forældre og børn kommer ikke til at blive tilladt. Som søn og far må jeg sige, at det finder jeg simpelthen sygeligt. Selv om det her sigter til voksne, så frygter jeg, at det her vil kunne smitte af på holdningen til børn, og det ville jeg være enormt ked af, siger han til Ritzau.

Læs også:

Se også: Retsordfører om familiesex: Det vender sig i mig

I Enhedslisten samt hos SF og De Radikale er retsordførerne til gengæld mere åbne for at se nærmere på loven.

- Det er rigtig nok, at vi mener, at det er lidt mærkeligt, at man har kriminaliseret det, at for eksempel være to halvsøskende, der aldrig har mødt hinanden hele livet, som mødes og bliver forelsket og aldrig har set hinanden som søskende. Det synes vi, er mærkeligt, siger Pernille Skipper (EL).

Læs også:

Se også: Skipper føler sig misforstået om familiesex

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen