Skipper føler sig misforstået om familiesex

Enhedslistens Pernille Skipper har fået sat fut under diskussionen om søskendesex, men føler sig misforstået

Pernille Skipper føler sig misforstået (Foto: Mogens Flindt)
Pernille Skipper føler sig misforstået (Foto: Mogens Flindt)
Følg Politik

Det var en noget paf Pernille Skipper, der mandag åbnede Politiken. Her lød overskriften 'Enhedslisten vil gøre søskendesex lovligt.' Artiklen handlede om, at Enhedslisten og Pernille Skipper havde et forslag klar, hvor man ville gøre sex mellem søskende lovligt.

- Der blev lavet en historie i går, der havde underrubrikken, at Enhedslisten havde et forslag, mens andre partier ville afvente Straffelovrådet. Det er ikke rigtigt. Enhedslisten har bestemt ikke tænkt sig at bringe det her frem som et egentligt forslag nu, siger Pernille Skipper til ekstrabladet.dk og tilføjer:

LÆS:

Ordfører om sex mellem forældre og børn: 'Bizart og langt ude'

- Vi vil afvente Straffelovrådet, ligesom de andre partier fornuftigt også vil. Vi vil se, hvad de anbefaler. Det kan være, at de har nogle argumenter.

Pernille Skipper er dog ikke afvisende overfor, at der skal laves ændringer i lovgivningen:

- Vores umiddelbare holdning er, at den paragraf bliver afskaffet, men det kan være at Straffelovrådet kommer med nogle anbefalinger, der siger noget andet, og der giver mening.

LÆS:

'Sex mellem børn og forældre bør være lovligt'

- Så I vil ikke ændre lovgivning, men det er jeres umiddelbare holdning?

- Det er rigtig nok, at vi mener, at det er lidt mærkeligt, at man har kriminaliseret det, at for eksempel være to halvsøskende, der aldrig har mødt hinanden hele livet, som mødes og bliver forelsket og aldrig har set hinanden som søskende. Det synes vi, er mærkeligt, siger Pernille Skipper, men tilføjer med det samme:

- Omvendt så er det selvfølgelig problematisk, hvis søskende, der er vokset op i et familieforhold, indgår i sådan nogle forhold. Det er ikke noget, som man skal tage let på. Der kan indgå pression og andre ting, så det er ikke fordi, at søskendesex er uproblematisk, men vi synes, det er lidt mærkeligt, at man skal fængsles for det.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+