Annonce:
Annonce:

Kommunal gavebod: Chefer får nye topjob og gyldent håndtryk

Københavns Kommune fråser videre: Har i strid med reglerne givet to kontorchefer nyt topjob i kommunen og et gedigent gyldent håndtryk oven i hatten

Igen igen: Der er dukket en ny sag op i den radikale borgmester Anna Mee Allerslevs forvaltning om en kontorchef, der har kvitteret for et nyt topjob i Københavns Kommune med også at tage imod et fedt gyldent håndtryk. (Foto: Polfoto/Mathias Christensen)
Igen igen: Der er dukket en ny sag op i den radikale borgmester Anna Mee Allerslevs forvaltning om en kontorchef, der har kvitteret for et nyt topjob i Københavns Kommune med også at tage imod et fedt gyldent håndtryk. (Foto: Polfoto/Mathias Christensen)
Annonce:
Følg Politik

Få en ny vellønnet stilling på din arbejdsplads, og bliv belønnet med et gyldnet håndtryk. Denne praksis er tilsyneladende velkendt i Københavns Kommune.

Ekstra Bladet har tidligere afsløret, at en kontorchef i kommunens Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning (BIF) er gået direkte fra sit vellønnede job til en ny lukrativ konsulentstilling i samme forvaltning - med en årsløn på knap 920.000 kroner i bagagen.

Læs også:

Chef fik ny topstilling – og et gyldent håndtryk

Forvaltningen fråser videre
Og som om det ikke er løgn: Nu er der dukket en fuldstændig lignende sag frem i selv samme forvaltning, der har borgmester Anna Mee Allerslev (R) i spidsen. Igen har en kontorchef sagt goddag til en konsulentstilling og samtidig sikret sig et års løn i fratrædelse. Det fremgår af et notat fra forvaltningen, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

Annonce:

Af samme notat kan man samtidig læse, at fråseriet er foregået, mens kommunens økonomiforvaltning har set til med åbne øjne:

’BIF har i de to konkrete sager handlet efter gældende praksis i KK (Københavns Kommune, red),’ står der i notatet, hvor det desuden bliver bemærket, at Økonomiforvaltningen ’har det overordnede ansvar for løn- og personaleområdet i kommunen’.

Regelbrud
Men Københavns Kommune skal ikke bare dele gyldne håndtryk ud til såkaldt åremålsansatte medarbejdere, der træder direkte ind i nye topstillinger i kommunen.

Det slår Kommunernes Landsforening fast på baggrund af en henvendelse fra Økonomiforvaltningen. KL skriver således i sit svar, at rammeaftalen om åremålsansættelser:

Annonce:

’(...) ikke indeholder hjemmel til at udbetale fratrædelsesgodtgørelse til en medarbejder, der har afsluttet sit åremål, men i umiddelbar forlængelse af åremålsansættelsen og efter opslag ansættes varigt i en stilling, der er aflønnet på et lønniveau svarende til 2 løntrin under åremålsstillingen’.

Forsøger at hente pengene hjem
Altså en lang næse til Københavns Kommune, der ellers mente, at de to heldige kontorchefer var i deres gode ret til at modtage det gyldne håndtryk, fordi deres nye job har været slået op eksternt.

Nu forsøger Københavns Kommune at klinke skårene og at trække de gyldne håndtryk tilbage. Således fremgår det af notatet fra Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning, at man har taget kontakt til et advokatfirma for blandt andet at få afklaret, ’hvorvidt det er muligt at søge midlerne helt eller delvist tilbagebetalt’.

Kommunedirektør nr. 1: Der burde ikke være flere sager

Det er ikke op til den politisk ansvarlige for Økonomiforvaltningen, Frank Jensen, at stå på mål for sin forvaltnings ansvar for de uberettigede gyldne håndtryk. Det lader han sin højre hånd, Claus Juhl, om.

Annonce:

Juhl vil imidlertid kun sende skriftlige citater, og her er der ikke megen bodsgang at spore:

’På baggrund af den konkrete sag i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen har Økonomiforvaltningen taget initiativ til at forelægge det principielle spørgsmål om fortolkningen af rammeaftalen om åremålsansættelse for KL. Københavns Kommune har taget til efterretning, at KL har en anden fortolkning af rammeaftalen, og der er blevet udsendt et cirkulære herom,’ lyder den tørre konstatering fra Claus Juhl.

Han fortæller, at sagerne i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen er blevet drøftet på møder med samtlige kommunens forvaltninger.

’På baggrund af de drøftelser er det ikke Økonomiforvaltningens indtryk, at der findes lignende sager i andre forvaltninger,’ lyder det fra Claus Juhl.

Kommunedirektør nr. 2: Det er brandærgerligt

Annonce:

Beskæftigelses- og integrationsborgmester i København Anna Mee Allerslev lader sin administrerende direktør i forvaltningen, Morten Binder, besvare Ekstra Bladets spørgsmål. Han er absolut ikke stolt af sagen om de gyldne håndtryk.

- Det er brandærgerligt, at det viser sig, at vi har haft en forkert praksis i Københavns Kommune. Det er ærgerligt, fordi kommunen har udbetalt nogle penge, som vi ikke skulle have udbetalt, og vi derved har vi nogle penge ude at svømme, som vi skal se, om vi kan få tilbage.

- Men det er også skidt for de to personer, der har modtaget nogle penge, som de regnede med, var deres, siger Morten Binder.

- Kan du afvise, at der ligger flere lignende sager i din forvaltning?

- 100 procent. Jeg har været i forvaltningen lige så længe, den har eksisteret, så jeg ved præcis, at der kun eksisterer disse to sager, siger Morten Binder.

Læs mere om fråseriet i Københavns Kommune i Ekstra Bladet torsdag.

- Franks 1. mand scorer lille million

- Direktør: jeg sagde Ja tak

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: