Corydon: Ny akutpakke giver ingen garantier

Finansminister Bjarne Corydon kalder ny akutpakke for en ekstraordinær indsats. Men han vil ikke udstede nogle garantier til de folk, der står til at falde ud af dagpengesystemet

Bjarne Corydon (foto: Finn Frandsen)
Bjarne Corydon (foto: Finn Frandsen)

Der er ingen garantier at hente i regeringens nye akutpakke for de mange danskere, der står til at falde ud af dagpengesystemet til nytår.

Læs:

Se også: Regeringen klar med ny akutpakke

Det slog finansminister Bjarne Corydon (S) fast for kort tid siden, at han præsenterede pakken i Finansministeriet.

- Det her er ikke en ordning, der giver garantier. I øvrigt har vi ikke haft garantier imod udfald af dagpengesystemet i de sidste mange årtier i dansk arbejdsmarkedspolitik, lyder det fra Corydon.

Læs hele aftalen her

Enestående indsats
Han lagde ikke skjul på, at han er yderst tilfreds med den aftale, som regeringen har forhandlet hjem i samarbejde med Dansk Arbejdsgiverforening, KL og Danske Regioner.

Ifølge aftalen får en arbejdsgiver op til 25.000 kr., når denne ansætter en, der står til at falde ud af dagpengesystemet. Det sker i form af en bonus, når den ansatte har haft jobbet i 12 måneder.

Regeringen kalkulerer med, at det kan skaffe 12.500 af de udfaldstruede danskere i job.

- Det her er en enestående, ekstraordinær indsats, der er udmålt til fuldt ud at stå mål med den ekstraordinære udfordring, vi har. Det er en ny chance for mennesker, der ellers har været langt væk fra arbejdsmarkedet i lang tid og på den baggrund er kommet i en stadig vanskeligere situation, lyder det fra Corydon.

- Set fra regeringens synspunkt er det en hel og dækkende løsning for det problem, vi gennem længere tid har diskuteret i Danmark, siger Bjarne Corydon.

Læs også:

Se også: Johanne: Akutjob er ikke nok

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen