Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

S: Må ikke være afgørende om man er retarderet

Socialdemokraternes sundhedsordfører har aldrig hørt om folk, der ikke bliver indstillet til organdonation, fordi de er retarderede. Og hun mener heller ikke det skal være afgørende, hvis de som lille hjertesyge Beatrice, til dels har et værdifuldt liv.

(Foto: Kim Agersten)
(Foto: Kim Agersten)

- Jeg har hørt om folk, der ikke kom på transplantationslisten, fordi man vurderede de var for syge til at overleve operationen, men jeg har ikke hørt om mennesker, hvor man ikke indstiller dem på grund af, at de er retarderede.

Sådan lyder Socialdemokraternes sundhedsordfører Sophie Hæstorp Andersens reaktion på historien i dagens Ekstra Bladet om Beatrice, der ikke fik et nyt hjerte, fordi hun er retarderet.

Læs:

Sundhed - 20. okt. 2012 - kl. 07:45 2-årige Beatrice kasseret til et nyt hjerte

Læs også:

Se også: Det Etiske Råd: Vi risikerer at få A-hold og B-hold

­ Så det er en helt ny diskussion, og den er rigtig svær, fordi det virker jo på den ene side åbenlyst, at den her pige faktisk har et værdifuldt liv med en høj livskvalitet, og jeg synes i hvert fald ikke det skal være afgørende, om man bor på institution eller ej.

- Men når man ikke selv har stået i situationen og set, hvor sygt barnet er, så kan det være rigtig svært at sige til fordel for det ene eller det andet, fortsætter Sophie Hæstorp Andersen

Hun mener, at det er et problem, når familien har en åbenlys anden indstilling end lægerne.

­ Det havde været noget andet hvis familien bare havde været enige i, hvis det her blev for svært for pigen. Så problemet er, at der er en åbenlys uenighed imellem lægerne og familien om, hvad det er hun kan, og hvad det er for et liv hun har, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Også de konservatives sundhedsordfører, Benedikte Kiær, mener, at det er på sin plads at tage spørgsmålet om retarderedes ret til organer op oven på historien om Beatrice.

- Artiklerne viser, at vi her har et område, vi ikke har haft en diskussion omkring. Det er helt klart en diskussion, vi skal tage, siger Benedikte Kiær, der peger på, at hvis retarderede kan være organdonere, så bør de også kunne modtage organer.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen