Nu blander Özlem sig: Presser Vilhelmsen

FINANSLOVSFORHANDLINGERNE: Advarer S og R mod at ydmyge SF og Enhedslisten

Özlem Cekic vil have Annette Vilhelmsen til at redde de mange dagpengeofre, der står til at miste forsørgelsesgrundlaget fra 1. januar. (Foto: Jacob Ehrbahn)
Özlem Cekic vil have Annette Vilhelmsen til at redde de mange dagpengeofre, der står til at miste forsørgelsesgrundlaget fra 1. januar. (Foto: Jacob Ehrbahn)

Knap er Annette Vilhelmsen blevet ny SF-formand, før hun har problemer med partiets omstridte folketingsmedlem Özlem Cekic, der ellers er på Vilhelmsens fløj.

Özlem Cekic blander sig i de højspændte finanslovsforhandlinger med et sprængfarligt budskab: Regeringen - og dermed SF og Vilhelmsen - skal få en social finanslov på plads og komme de tusindvis af arbejdsløse til hjælp, som ryger ud af dagpenge-systemet fra 1. januar.

Læs Også:

Dansk politik - 13. okt. 2012 - kl. 16:28 Her er Vilhelmsens nye ministerhold

I sin klumme i dagens Ekstra Bladet slår hun til lyd for midlertidigt at ændre reglerne, så de mennesker, der ryger ud af dagpenge-systemet, undgår at miste deres kontanthjælp, hvis ægtefællen har et job.

Her skriver hun bl.a.:

'Det meste af finanslovssnakken har handlet om de arbejdsløse, der 1. januar begynder at falde for den nye, korte dagpengegrænse. Det virker nogle gange, som om de er blevet en del af en symbolsk pakkeleg.

Min appel til kollegerne på Borgen er blot: Lad ikke de arbejdsløse komme i klemme, fordi man ikke under SF eller Enhedslisten en symbolsk sejr. Lad ikke deres fremtid afhænge af ideologiske holdninger til fagbevægelsen.

Eller af spidsfindige Christiansborg-drillelege.'

S og R rokker sig ikke.
Mens Annette Vilhelmsen har lovet at stå fuldt og helt inde for regeringssamarbejdet, advarer Özlem Cekic regeringspartnerne, Socialdemokraterne og de radikale, samt de øvrige partier mod at bruge finansloven til at ydmyge SF og Enhedslisten.

Netop Enhedslisten har rejst kravet om at bløde op på reglerne for ægtefællers indkomst.

Spørgsmålet om de mange, der er truet af at ryge ud af dagpenge-systemet, er politisk ømtåleligt for den nye SF-formand, da både Socialdemokraterne og de radikale på ingen måde har lagt op til en ændring af kontanthjælps-reglerne i den voldsomme debat, der har raset om den toårige dagpenge-periode de seneste måneder.

Læs Også:

Se også: Özlem Cekic trodser partitoppen

SF's arbejdsmarkedsordfører, Eigil Andersen, ønsker ikke at kommentere og henviser til partiets politiske ordfører, Jesper Petersen, der heller ikke vil kommentere Özlem Cekics klumme.

Det gør de radikales gruppeformand, Marianne Jelved, heller ikke. Hun vil dog godt fortælle, hvorfor hun er så ordknap: - Vi vil ikke kommentere nogen af de emner, der er blevet rejst under finanslovsforhandlingerne.

Det var i går heller ikke muligt at få en kommentar fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen ( S) eller Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke.

Özlem er dog sikker på, at de ledige vil få hjælp i forbindelse med finanslovsforhandlingerne: ' Det burde da for hulen kunne lade sig gøre, når det er et arbejderparti, der står i spidsen for regeringen.'

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen