Skatte-notat blev redigeret i ministerium

I døgnet efter Troels Lund Poulsen modtog centralt notat i skattesagen blev det revideret og sendt videre til departementschef Peter LoftLÆS EKSTRABLADET.DKS LIVEOPDATERING FRA DAGENS AFHØRING HERUNDER

Under dagens afhøring af Troels Lund Poulsens tidligere spindoktor Peter Arnfeldt, er der opstået mystik om et af de helt centrale notater i Helle Thorning-Schmidts skattesag.

Notatet, der slår fast, at Thornings mand Stephen Kinnock sandsynligvis er skattepligtig i Danmark, stammer oprindeligt fra BT’s redaktionschef Simon Andersen. Senere ender det på daværende departementschef i Skatteministeriet Peter Lofts bord, som igen afleverer det hos direktør i Skat København, Erling Andersen.

LÆS:

Dansk politik - 11. okt. 2012 - kl. 06:45 Arnfeldt: Troels sagde til mig, at Stephen var bøsse

Meget tyder nu på, at Troels Lund Poulsen undervejs ikke har været tilfreds med notatets indhold, kom det frem under afhøringen af Peter Arnfeldt. I hvert fald forklarer Arnfeldt, at han har afleveret notatet til Troels Lund Poulsen. Og det står klart, at der herefter er sket en redigering af notatet

Arnfeldt forklarede, at det notat, han modtager fra Simon Andersen, er identisk med et notat på fem sider. Men det notat, der lander hos Erling Andersen 1. september, er på ni sider – og nu med et mere deltaljeret indhold og anderledes skrifttype.

LÆS:

Se også: S om homorygte: Det har kostet for Helle og familien

Notatets forvandling er angiveligt sket på et døgn fra d. 30. august 2010 kl 11.48 til 1. september 2010. Det er perioden mellem, at Peter Arnfeldt efter eget udsagn udleverer de fem sider til Troels Lund Poulsen, og til at Peter Loft giver notatet videre til Erling Andersen. Nu næsten i en dobbelt så lang version - tilmed uden forfatternavn.

Peter Arnfeldt forklarer under afhøringen, at dette forhold er helt nyt for ham.

LÆS:

Se også: Nettet strammes yderligere om Troels Lund

- Det er første gang, jeg ser det i dag, siger han om det mere detaljerede notat.

Et af de helt store spørgsmål i skattesagen er, hvorvidt Troels Lund Poulsen har forsøgt at påvirke Skats afgørelse i skattesagen.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen