Ellen Trane: Jeg har ikke stillet 696 spørgsmål

Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby svarer nu igen: Hun har stillet 87 spørgsmål - de har dog alle en række underspørgsmål

Ellen Trane Nørby mener ikke, at hun har stillet 696 spørgsmål (Foto: Jens Dresling / Polfoto)
Ellen Trane Nørby mener ikke, at hun har stillet 696 spørgsmål (Foto: Jens Dresling / Polfoto)

De seneste dage har historien om Venstres Ellen Trane Nørbys 696 spørgsmål til kulturminister Uffe Elbæk floreret voldsomt i medierne, men nu tager den nydøbte 'Spørge-Ellen' til genmæle:

- Jeg har ikke stillet 696 spørgsmål. Jeg har stillet et §20-spørgsmål, og så har jeg stillet 87 udvalgsspørgsmål. Der er nogle underpunkter i hvert spørgsmål, men det ændrer ikke i, at der er stillet 87 spørgsmål, siger hun til ekstrabladet.dk og tilføjer:

LÆS:

Se også: Ellen Trane stiller 696 spørgsmål: Hvorfor får mors museum ikke støtte?

- Pressen har skrevet, at jeg har stillet 696 spørgsmål til det museum, hvor min mor sidder i bestyrelsen. Der må man bare sige - det er faktuelt forkert. Jeg har stillet spørgsmål om 87 af de museer, der risikerer at blive påvirket af den museums lovændring, som vi sidder og behandler. Det bliver det museum, hvor min mor sidder i bestyrelsen ikke. Det er to helt forskellige ting, der bliver blandet sammen.

- Hvorfor har du stillet dem?

- Jeg har stillet dem, fordi museumsloven er til revidering. Jeg ville vide, hvad der var op og ned, før vi skulle i gang med at forhandle. Derfor stillede jeg 87 spørgsmål. Det er en meget nørdet interesse, men jeg interesserer mig for de danske museer. Jeg er en museumsnørd, jeg har læst kunsthistorie, og jeg har fulgt området siden 2005 hvor jeg blev valgt. Derfor er jeg også interesseret i at finde ud af konsekvenserne.

- Det kan godt være, at du har stillet 87 spørgsmål - men du har jo stillet en masse underspørgsmål. Er det ikke bare en diskussion om detaljer?

- Nej, det synes jeg sådan set ikke. Der har været en museumsudredning siden 2010, som har ligget til grund for museumslovgivningen, derfor gik jeg ud fra, at størstedelen af de ting, som jeg spurgte om, bare var noget, der skulle oversendes. Museerne har jo indberettet det.

LÆS:

Se også: Rykker for svar på 696 spørgsmål: Så svar dog!

- Men ministeriet skal jo også svare på underspørgsmålene?

- Ja, men altså jeg gik ud fra, at det var tilgængelig viden i Kulturstyrelsen, da det er ting, som museerne løbende indberetter og som der løbende er lavet rapporter om. Jeg kan også se på svaret, at mange af de tal, der er oversendt, er tal, der også fremgik, da man lavede museumsudredningen. Kulturministeren har på et spørgsmål, hvor jeg har spurgt om de økonomiske konsekvenser for de museer på baggrund af de høringssvar, der er kommet, der har han sagt, at det kunne han ikke forestille sig. Så jeg gik ud fra, at når han kan svare på det, så er det fordi, de har tallene på de enkelte museer. Hvorfor er det så svært at oversende til Folketinget?

LÆS:

Se også: Spørge-Ellen angribes: Hvor lang er en gennemsnitlig penis?

- Du bliver anklager for, at du har stillet spørgsmål om alle de andre museer for at finde ud af, hvordan det kan være, at det museum hvor din mor sidder i bestyrelsen ikke har fået støtte. Hvad er din kommentar til det?

- Jeg skal da være den første til at indrømme, at det er en rigtig dum sammenkobling. Mest af alt så synes jeg, at det er rigtig ærgerligt, at der er blevet lavet den sammenkobling, da det bringer tvivl om mine intentioner og alt det arbejde, som jeg har lavet på museumsområdet, siden jeg kom i Folketinget. Jeg har læst kunsthistorie og har altid interesseret mig for museerne - det bliver så lige pludselig gjort til en diskussion, om at min mor laver et stykke frivilligt arbejde i en museumsbestyrelse.

LÆS:

Se også: Her er Folketingets spørgekonge

- Jeg synes, det er en rigtig uheldig sammenkobling, der er lavet, men man må selv vurdere, om jeg har gjort det her ud fra, at min mor laver et stykke frivilligt arbejde, eller om det er fordi, at jeg er en museumsnørd, der mener, at vi også skal have museer udenfor de store byer.

- Har du - eller har du ikke - stillet de spørgsmål for at afdække, hvorfor det museum, hvor din mor sidder i bestyrelsen, ikke har fået statsstøtte?

- Jeg kan kun gentage, at jeg har stillet spørgsmålene for at få en status på museumsområdet inden vi skal behandle den nye museumslov her til efteråret

- Hvorfor har du ikke stillet spørgsmål om det museum, hvor din mor er i bestyrelsen?

- Fordi det ikke er et statsanerkendt museum, så det bliver ikke påvirket af den nye lovgivning.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen