Odense-borgmester vil øge samarbejdet med politiet

Anker Boye håber, at justitsminister Morten Bødskov kan åbne for øget informationsdeling mellem kommuner og politi

Direktør for Odense Politi Poul Bjørnholdt Løhde, Justitsminister Morten Bødskov og Anker Boye forud for mødet på Odense Politigård i dag. (Foto: Jesper Nielsen)
Direktør for Odense Politi Poul Bjørnholdt Løhde, Justitsminister Morten Bødskov og Anker Boye forud for mødet på Odense Politigård i dag. (Foto: Jesper Nielsen)

Justitsminister Morten Bødskov (S), Social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) og Boligminister Carsten Hansen (S) mødes lige nu med Fyns Politi og Odense Kommune om situationen i Vollsmose.

Mødet har til hensigt at orientere politikerne om den politimæssige indsats i det belastede boligkvarter, og derudover skal den fremtidige indsats mod de kriminelle elementer drøftes.

Læs også:

Se også: Kvinder i Vollsmose: 'Vi bærer jo uniformen, så vi er ikke bange'

Forud for mødet har Odense-borgmester Anker Boye (S) fremsat et ønske om at være i stand til at smide de kriminelle elementer ud af Vollsmose – et forslag, der dog kan vise sig at komme i konflikt med persondataloven. Et andet forslag har lydt, at kontanthjælpen skal kunne skæres væk, hvis de unge beviseligt er involveret i kriminalitet.

ekstrabladet.dk fangede Morten Bødskov på vej ind til mødet:

- Jeg forventer at få en aktuel status på situationen. Jeg er klar til at se på de initiativer som politiet og kommunen ønsker bragt i spil. Alle er klar over, at der skal findes en langsigtet løsning på problemerne, siger Morten Bødskov til ekstrabladet.dk.

- Hvordan ser du på initiativer i forhold til at smide folk ud af deres bolig?

- Der findes i forvejen muligheder i systemet for at sætte kriminelle elementer ud af deres boliger, men jeg er som sagt villig til at høre på alle initiativer, som politi og kommune ønsker bragt i spil, siger Morten Bødskov.

Anker Boye håber på Morten Bødskovs hjælp:

- Helt overordnet håber jeg, at Morten Bødskov vil gå fra mødet og i en positiv ånd kigge på de initiativer vi ønsker for at komme de kriminelle elementer til livs. Kommunen gør allerede i dag et stort arbejde for at skride ind over for de kriminelle, og mere konkret håber jeg på, at der kan lempes i forhold til persondataloven, så kommunerne og politiet kan dele flere oplysninger for mere målrettet at kunne ramme de kriminelle elementer, siger Anker Boye.

Karen Hækkerup ville inden mødet ikke rutte med garantier til kommunen.

- Hvad har du i godteposen til Odense Kommune i forhold til at skride ind over for de kriminelle elementer?

- I dag handler det ikke om godteposer. Det handler om gode løsninger, og det vil jeg gerne sige mere om efter mødet, siger Karen Hækkerup til ekstrabladet.dk .

Læs også:

Se også: Ministre holder sig fra Vollsmose

Mødet mellem ministre og politifolk, der varer fra 9.45-10.45, kommer i kølvandet på de seneste dages ballade i det fynske boligkvarter;

Læs også:

Se også: DF til Thorning: Indkald partier om Vollsmose

Mandag aften klokken 23.47 blev en 26-årig mand forsøgt dræbt med skud og knivstik i forbindelse med fejringen af den muslimske højtid Eid i Vollsmose, og natten til tirsdag trængte mellem 60 og 80 vrede unge mænd ind på skadestuen på OUH i Odense for at få fat på selvsamme mand – angiveligt for at afslutte det, som ikke blev fuldført mandags.

Onsdag blev tre personer varetægtsfængslet for ovenstående episoder, men i Vollsmose holdt de unge indvandrergrupperinger sig i nogenlunde ro. Eneste dramatik opstod, da en pige på rulleskøjter blev ramt af en bil og fik overfladiske skrammer.

Læs også:

Se også: Vollsmose kan ikke komme af med kriminelle

Efter mødet afholder politi og politikere et kort pressemøde. Ekstrabladet.dk rapporterer fra stedet.

1 af 3 Boligminister Carsten Hansen hilser på politidirektør Poul Bjørnholdt Løhde. (Foto: Jesper Nielsen)
2 af 3 Karen Hækkerup ankom som den sidste af ministrene til mødet. (Foto: Jesper Nielsen)
3 af 3 Direktør for Odense Politi Poul Bjørnholdt Løhde, Justitsminister Morten Bødskov og Anker Boye forud for mødet på Odense Politigård i dag. (Foto: Jesper Nielsen)
0 kommentarer
Vis kommentarer