UPS: Venstre gik selv imod faste stærekasser

Venstre kritiserer regeringen for at droppe stærekasser, men i februar 2011 gik Venstre ind for det samme

Venstre er skuffet over, at regeringen i sit trafikudspil dropper satsningen på stærekaser for i stedet kun at fokusere på fotovogne.

Den nyhed sendte Venstres Pressetjeneste ud kl. 13.37, men ekstrabladet.dk's vidste allerede i formiddags, at det ville partiet mene. For det stod i den morgenrapport, som Venstres Pressetjeneste var så venlig at sende til samtlige journalister på Christiansborg.

Læs:

Se også: Ups: Venstre sendte intern strategi-mail ud til journalister

Hvad Venstres Pressetjeneste glemmer er, at partiets trafiksikkerhedsordfører Karsten Nonbo i februar 2011 - altså for halvandet år siden - mente det samme, som regeringen mener i dag.

Dengang udtalte Karsten Nonbo til Berlingske, at stationære stærekaser vil være spildt, fordi fartbilisterne hurtigt vil lære, hvor fotofælderne står, og så vil de køre langsomt forbi dem og ellers drøne videre - såkaldt kængurukørsl, som Karsten Nonbo sagde dengang.

- Vi har i øjeblikket 10 stationære stærekasser, og folk ved, hvor de står. Det er lige før, man kan lave guidede busture til dem. Derfor skal de næste stærekaser, vi køber, være mobile, sagde Karsten Nonbo i februar 2011.

- Hvorfor har du skiftet standpunkt?

- Det har jeg ikke. Jeg mener stadig, vi skal have mobile stærekasser. Men i modsætning til regeringen, vil jeg have, at en mobil stærekasse skal kunne stå et fast sted i stedet for, at den skal være bemandet med en politibetjent, siger Karsten Nonbo.

- Hvordan kan det så være, at Venstres Pressetjeneste skriver, at I er skuffede over, at regeringen dropper satsningen på stærekasser?

- Jamen, hør nu. Regeringen ønsker fotovogne, der skal bemandes med en politibetjent. Sådan en fotovogn kan ikke stå ved en skole, ved et motorvejsarbejde eller andre lignende steder. Derfor vil folk stadig kunne suse forbi i deres biler ved motorvejsarbejde.

- Jeg mener, at man skal have mobile ubemandede stærekasser, som man kan flytte efter behov, lyder det nu fra Karsten Nonbo.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen