Lokalpolitiker: Bøller uden penge bliver mere kriminelle

Mohammed Mansour (S) tror ikke på, at det hjælper at fjerne kontanthjælp fra unge uromagere

Politiet har været massivt til stede i Odense-bydelen Vollsmose, siden en gruppe unge natten til tirsdag raserede skadestuen på Odense Universitetshospital. Der har siden gentagne gange været optræk til uro i Vollsmose. (Foto: Nicolai Brix)
Politiet har været massivt til stede i Odense-bydelen Vollsmose, siden en gruppe unge natten til tirsdag raserede skadestuen på Odense Universitetshospital. Der har siden gentagne gange været optræk til uro i Vollsmose. (Foto: Nicolai Brix)

- De kan sagtens klare sig uden bistandshjælp og tjene 7000 kroner på fem minutter. Det betyder intet for dem, siger byrådsmedlem i Odense, Mohammed Mansour (S) til ekstrabladet.dk.

Udmeldingen kommer efter partifællen, rådmand Peter Rahbæk Juels forslag om at trække det økonomiske tæppe væk under de unge mennesker, der natten til tirsdag raserede skadestuen på Odense Universitetshospital.

Læs også:

(Foto: Nicolai Brix) 112 Bøller fra Vollsmose mister kontanthjælp

Ikke alle 70 er hårdkogte kriminelle
Mohammed Mansour, der selv bor i Vollsmose, vurderer, at det blot vil forværre situationen i det uroplagede område at bruge samme sanktioner over for hele gruppen, der med køller brød ind på skadestuen.

- Det gør det bare værre, og de bliver endnu mere kriminelle, siger han.

Mohammed Mansour mener langt fra, at de 70 unge, som politiet jager, alle er hårdkogte kriminelle.

- Det er måske 20 af dem, og resten er medløbere. Det smitter. Man skal ikke behandle dem ens, men gribe ind med andre midler.

Politiet må tage sig af den hårde kerne
Mohammed Mansour understreger, at det vil gøre 'meget ondt' på de såkaldte medløbere, som ifølge ham stadig har en chance for ikke at havne i dyb kriminalitet, at fjerne kontanthjælpen. De økonomiske problemer vil bare skubbe dem længere og længere ind i de hårde bøllers spindelvæv, mener han.

- Hvad skal man så gøre med bøllerne?

- Det kommer an på, hvad Christiansborg siger.

- Men du må have en idé om, i hvilken retning, man skal gå - der har jo været forsøgt meget igennem de seneste mange år?

- Man kan ikke lave noget om på den hårde kerne. Det må være op til politiet at få fat på dem. Men der findes nogen, der kan tackles og hjælpes ud af det kriminelle miljø. Men det skal gøres nu, siger Mohammed Mansour.

Læs også:

- Politikerne på Christiansborg skulle komme herover, så de kan se, hvor utrygge folk er. Jeg har boet i Vollsmose i 25 år, og for første gang overvejer jeg at flytte. Det er ærgerligt, men jeg orker ikke mere, siger byrådsmedlem i Odense, Mohammed Mansour  (Arkivfoto: Thomas Wilmann) Dansk politik Nødråb i Vollsmose: Giv politiet mere magt og Politiet rykkede talstærkt ind i Odense-bydelen mandag aften på grund af voldsomme uroligheder. (Foto: Nicolai Brix) Samfund Ekspert: Det er synd for Vollsmose

Vis dem respekt
- Man skal vise, at man har respekt over for dem og række hånden ud og ikke tale om 'dem og os'. At vi er klar for at hjælpe jer. Når man viser dem respekt, bøjer de sig lidt og kommer til fornuft.

Mansour mener blandt andet, at der skal findes en lokal løsning på problemerne i Vollsmose.

- Forældrene skal involveres sammen med en lokal socialrådgiver, de unge skal tilbydes aktiviteter som idræt og fodbold og hjælpes ud på arbejdsmarkedet. Flere føler sig svigtet og stemplet som kriminelle. Og tager man kontanthjælpen fra den hårde kerne, er det ligesom at tage deres lommepenge. Det gør ingen forskel.

ekstrabladet.dk har her til morgen spurgt læserne, om det hjælper at tage pengene fra bøllerne i Vollsmose. I skrivende stund har knap 6000 stemt, og mener ligesom Mohammed Mansour ikke, at de kriminelle bliver mindre kriminelle uden kontanthjælp. 30 procent bakker op om Peter Rahbæk Juels forslag.

Hvad synes du? Deltag i debatten under artiklen: Er det en god løsning at ramme bøllerne på økonomien, eller skal der andre midler i brug? Eller vil de blot blive mere kriminelle, hvis man tager pengene fra dem?

Deltag også i afstemningen ude til højre i artiklen.

0 kommentarer
Vis kommentarer