Helle grillet om de arbejdsløse

Vi har forsøgt at reparere den tidligere regerings beslutninger, siger Helle Thorning om situationen for dagpengemodtagerne

Forholdene for de arbejdsløse var det helt store tema på pressemødet under det socialdemokratiske sommergruppemøde her til middag.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt måtte gang på gang forholde sig til forkortelsen af dagpengeperioden, som hun tidligere har tordnet imod, men som hendes regering nu gennemfører.

- Før valget knyttede du nogle ret hårde bemærkninger til forkortelsen af dagpengeperioden, som du nu selv holder fast i. Hvad er der sket siden?

- Det er helt klart. Socialdemokraterne var imod afkortningen af dagpengeperioden. Vi har aldrig stemt for at afkorte dagpengeperioden, slog Thorning fast og understregede, at regeringen skaber job både i år og næste år.

- Vi har gjort, hvad vi kunne for at reparere den situation, lød det fra Thorning.

- Når vi rammer nytår, er vi tilbage ved præcis den samme situation, som Venstre, de konservative og Dansk Folkeparti introducerede for 25 måneder siden. Hvordan kan I leve med det fra nytår, men ikke i 2010?

- Det er sådan i Danmark, at der bliver truffet nogle beslutninger, og når en ny regering kommer til, så kan man forsøge at reparere de beslutninger. Det har vi gjort i forhold til dagpengene, hvor vi har forlænget perioden med et halvt år. Midlertidigt - ja, det er rigtigt, men så gør vi alt, hvad vi kan, for at skabe arbejdspladser til de arbejdsløse.

Læs også:

Dansk politik - 22. aug. 2012 - kl. 12:57 Thorning erkender: Det har været et hårdt år

- Hvorfor vil I ikke forlænge dagpengeperioden, indtil I har fået skabt de job, som I siger? Det hjælper ikke de ledige særligt meget her og nu, for jobbene er der ikke...

- Det er vigtigt for den enkelte, der er i fare for at falde igennem dagpengesystemet, at vi gør en målrettet indsats. Det har vi sat gang i nu. Jeg tror på den målrettede indsats.

Læs også:

Se også: Danskerne til regeringen: Forlæng dagpenge

Se interview med Helle Thorning-Schmidt fra sommergruppemødet i tv-indslaget over artiklen

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen