S-ordfører: Vollsmose-forslag helt hen i vejret

Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører, Leif Lahn Jensen, mener ikke, at man kan tage kontanthjælpen fra Vollsmose-bøller - som partifælle i Odense ellers har foreslået

Politiet patruljerer i Odense-bydelen Vollsmose (foto: Nicolai Brix)
Politiet patruljerer i Odense-bydelen Vollsmose (foto: Nicolai Brix)

Odense-rådmand Peter Rahbæk Juels forslag om at tage kontanthjælpen fra Vollsmose-bøller vækker ikke just jubel hos socialdemokratens partifæller på Christiansborg.

Læs:

Se også: Bøller fra Vollsmose mister kontanthjælp

Sagen fra Odense, hvor cirka 70 unge mænd trængte ind på en skadestue med køller, har nemlig intet at gøre med reglerne for kontanthjælp. Det slår Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører, Leif Lahn Jensen, fast over for ekstrabladet.dk.

- Man skal passe på ikke at blande retssystemet og kontanthjælpssystemet sammen. Det er klart, at man kan få frataget kontanthjælpen, hvis man ikke passer sin aktivering.

- Men at sige, at kontanthjælpen ryger, hvis man kan rende rundt med køller, står ikke i reglerne for kontanthjælp, lyder det fra Leif Lahn Jensen.

- Vi er nødt til at have de her mennesker gennem retssystemet, og derefter kigger man på kontanthjælpen. Jeg ved godt, at det her er meget alvorligt, men i forhold til kontanthjælpen vurderer man ikke, om folk går rundt med køller, fortsætter arbejdsmarkedsordføreren.

Læs også:

Se også: Lokalpolitiker: Bøller uden penge bliver mere kriminelle

- Du siger selv, at det er alvorligt. Bør man ikke tage særligt alvorlige midler i brug i denne sag?

- Jeg mener, at det er meget alvorligt. Det bekymrer os dybt. Men vi er nødt til at skille tingene ad. Ét er retssystemet – noget andet er kontanthjælpssystemet. Jeg mener ikke, at vi skal have et kontanthjælpssystem, der ser på, om straffeattesten er ren, siger Leif Lahn Jensen.

0 kommentarer
Vis kommentarer