Annonce:
Annonce:

Politikere om trusler: Obskurt, forrykt og utilstedeligt

På begge sider er Folketinget tager man dyb afstand fra dagens begivenheder i Vollsmose

Retsordførerne Martin Henriksen (DF), Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) og Karsten Lauritzen (V) er forargede over dagens begivenheder i Vollsmose. (Fotocollage: Polfoto)
Retsordførerne Martin Henriksen (DF), Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) og Karsten Lauritzen (V) er forargede over dagens begivenheder i Vollsmose. (Fotocollage: Polfoto)
Annonce:
Følg Politik

Den ekstremt anspændte situation i beboelseskvarteret Vollsmose på Fyn tog i dag endnu en drejning, da trusler pludselig blev fremført om, at der 'ville ske noget i Vollsmose', hvis ikke seks navngivne personer blev løsladt inden klokken 18.

Det får retsordfører Karsten Lauritzen (V) op i det røde felt.

- Vi vil på ingen måde finde os i, at man truer politiet eller de danske myndigheder på den måde. Det er obskurt og forrykt, og jeg har en klar forventning om, at politiet skrider ind over for den slags, siger han til ekstrabladet.dk.

Læs også: 'Løslad de anholdte inden kl. 18 - ellers sker der noget i Vollsmose'

Under ingen omstændigheder kan Karsten Lauritzen se det fornuftige i at løslade de anholdte for at undgå at situationen løber løbsk.

Annonce:

- Nej, i Danmark forhandler vi ikke med kriminelle. Det ville være at gå på kompromis med de demokratiske principper om retsstaten, og jeg vil ikke kunne kigge mig selv i spejlet som politiker, hvis den slags krav blev efterkommet, siger han videre.

Heller ikke hos Dansk Folkeparti vil man finde sig opførslen fra grupperingen i Vollsmose.

- Det er ganske enkelt ufatteligt, at unge, muslimske bøller har den frækhed og udviser en så ekstrem ligegyldighed overfor de ansatte i det danske sundhedsvæsen, at de tillader sig at angribe en skadestue, hvor læger og sygeplejersker forsøger at redde livet på tilskadekomne, siger Udlændinge- og integrationsordfører Martin Henriksen.

Ifølge Martin Henriksen er det et tegn på, at integrationen er slået fejl.

Læs også: Politi: Vi føler os ikke truede

Annonce:

- Nattens optøjer i Vollsmose i forbindelse med 'fejringen' af afslutningen på ramadanen beviser endnu engang, at integrationen af muslimerne i Danmark er slået fejl, og at det kræver store politiressourcer at gardere sig imod de pludselige voldseksplosioner, vi ser med jævne mellemrum i de muslimsk dominerede ghettoer. Det er i danskernes og de velintegrerede udlændinges interesse, at der bliver slået ned på den slags, siger Martin Henriksen.

Hos SF er man ikke helt uenige i, at integrationen er slået fejl. Men det er Dansk Folkepartis egen skyld, lyder det.

- Først og fremmest er jeg chokeret over udviklingen. Det er ikke alene utilstedeligt, hvad der er foregået, det er også utrolig alvorligt - faktisk er det mere alvorligt, end, jeg tror, de involverede er klar over, siger retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt til ekstrabladet.dk og fortsætter:

- Jeg er sådan set enig i, at der er store udfordringer på integrationsområdet, men det er problemer, der er opstået, mens Dansk Folkeparti selv har siddet for bordenden. Vi skal selvfølgelig tage fat på de problemer, men i første omgang handler det om, at politiet får stillet alle de personer til regnskab, som har været en del af situationen, siger hun til ekstrabladet.dk

TIP OS: Var du på hospitalet under optøjerne, eller kender du nogen af de involverede? Så send en mail en mail til 1224@eb.dk eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: