Ulmende S-oprør mod Helle

HUL PÅ BYLDEN: Socialdemokrater fra provinsen lufter nu åbent deres utilfredshed med partiets dagpengekurs

Oprøret mod Helle Thorning-Schmidt begynder at vokse (Foto: Anthon Unger)
Oprøret mod Helle Thorning-Schmidt begynder at vokse (Foto: Anthon Unger)

Der er en stigende vrede blandt socialdemokrater over, hvordan partitoppen har håndteret den betændte dagpenge-sag.

LÆS:

Se også: Helle i 2010: Dagpengereform dolker almindelige lønmodtagere i ryggen

Fremtrædende medlemmer fra provinsen kræver nu, at ledelsen træder i karakter og redder de mange danskere, der fuldstændig risikerer at falde igennem systemet til januar.

LÆS:

Dansk politik - 17. aug. 2012 - kl. 15:32 Mette F om dagpengemassakren: Det er frygteligt

De vrede socialdemokrater - folketingsmedlemmer som lokalformænd - har det til fælles, at de kommer fra steder i landet, hvor folk bliver fyret på stribe. Den udsigt har fået Socialdemokraterne i Grenaa til at forfatte en udtalelse, der er sendt til partiets hovedbestyrelse samt til Helle Thorning-Schmidt.

'Vi anerkender, Socialdemokratiet skal samarbejde med andre partier, og at partiet som ledende regeringsparti skal tage hensyn til andre. Men vi ønsker også, at regeringen viser sin socialdemokratiske profil', skriver lokalforeningen i brevet.

LÆS:

Se også: Minister: Tvivler på alle ledige reddes

Lokalformanden i Grenaa, Allan Gjersbøl Jørgensen, uddyber over for Ekstra Bladet: - Vi har i Socialdemokraterne selv sagt, at det er forkert at lade folk ryge ud over afgrunden, mens vi venter på, at markedet forandrer sig. Dér savner vi, at den socialdemokratiske profil kommer igennem.

Borgmester og MF nikkede til kritik
Borgmester i Norddjurs og tidligere arbejdsmarkedsordfører samt gruppeformand for Socialdemokraterne Jan Petersen fortæller, at han deltog ved mødet, hvor brevet til Thorning blev formuleret.

LÆS:

Se også: Så lidt sparer Helle og co. ved at tage dagpenge fra folk

- Jeg har ikke andre kommentarer, end at udtalelsen er sendt, og den har jeg ingen grund til at undsige, siger Jan Petersen til Ekstra Bladet.

Også kredsens folketingsmedlem, arbejdsmarkedsordfører Leif Lahn Jensen, deltog i mødet. Lahn vil ikke udtale sig om sagen, men lokalformand Allan Gjersbøl Jørgensen fortæller, at ordføreren bakker op om udtalelsen til Thorning.

LÆS:

Se også: Vestager presser statsministeren på reformer

I Guldborgsund-kredsen på Lolland-Falster oplever man ligeledes store problemer med arbejdsløshed. Her har dagpenge-frustrationen fået de lokale socialdemokrater til at tage emnet op i kredsen. Det fortæller lokalformand i Guldborgsund Vest Conny Krogh.

- Socialdemokraterne har gjort alt for at skabe arbejdspladser.

Det er bare ikke fuldt udført endnu, derfor er man i hvert fald nødt til at lave om på dagpegereformen. Der mangler arbejdspladser så mange steder, siger hun.

Bliver du ramt af den forkortede dagpengeperiode? Så kontakt ekstrabladet.dk på bremer@eb.dk - eller send en sms til 1224 (alm. sms-takst)

Læs meget mere i dagens avis:

- Pernille mister dagpenge - hvad skal hun gøre?

- Vestager flygter fra Ekstra Bladet - smilet er stivnet

- Hadet mod Vestager vokser

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen