Sass giver kritikere ret

Det er altså en kronik, vi har skrevet, ikke et 100 siders idekatalog, siger Socialdemokraternes gruppeformand, Henrik Sass Larsen

Socialdemokraternes gruppeformand Henrik Sass Larsen giver sine kritikkere ret. Vi er ikke konkrete, men det er altså en kronik vi har skrevet - ikke et politisk idekatalog (Foto: Steen Wrem)
Socialdemokraternes gruppeformand Henrik Sass Larsen giver sine kritikkere ret. Vi er ikke konkrete, men det er altså en kronik vi har skrevet - ikke et politisk idekatalog (Foto: Steen Wrem)

Socialdemokraternes gruppeformand Henrik Sass Larsen lægger sig fladt ned over de de folk, der har kritiseret ham og tre ministre for ikke at være konkrete i det udspil, som de i dag skrev om i en kronik i Politiken.

- Nogle vil sige, at det mangler det ene og andre noget andet, og det er også rigtigt, men man skal huske på, at det altså er en kronik vi har skrevet - ikke et 100 siders politisk idekatalog, siger Henrik Sass Larsen til ekstrabladet.dk.

- Tror du alligevel ikke, at du skuffer mange af dine partifæller?

- Nu er vi i 10 måneder blevet beskyldt for, at vi har været for konkrete. Folk har savnet pejlemærker for, hvor vi skal hen med vores politik, og det har vi forsøgt med denne kronik.

- Og jeg skal hilse og sige, at det ikke er nemt at skrive om de ideer, vi har. Vi fire har brugte meget tid på at nå frem til det, vi skriver i kronikken.

- Hvor meget har SF og Radikale Venstre kendt til dette?

- Begge partiers ledere har været orienteret om, hvad vi ville skrive, og der er intet i kronikken, der ligger uden for regeringsgrundlaget.

- Hvor meget har I fortalt Enhedslistens ledere om jeres ideer?

- Ikke noget endnu, men nu begynder vi snart på forhandlingerne om finansloven, og der skal vi tale meget sammen.

- Vores politiske kommentator Hans Engell mener, at det vigtigste i denne kronik er navnene på de fire, der har skrevet den. Er I fire (Henrik Sass Larsen, Mette Frederiksen, Bjarne Corydon og Carsten Hansen, red.) klar til at tage over, den dag Helle Thorning-Schmidt stopper?

- Den type spekulationer deltager vi ikke i. Det overlader vi til politiske kommentatorer, kommer det med et smil på læben fra Henrik Sass Larsen.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen