Mette F om dagpengemassakren: Det er frygteligt

Der er ingen kære mor hos beskæftigelsesminister Mette Frederiksen - de mange folk der ryger ud af dagpengesystemet skal have job - ikke flere dagpenge

30.000 danskere står til at ryge ud af dagpengesystemet fra næste år - mange af dem kan risikerer at skulle gå fra hus og hjem, da de ikke er berettiget til at få kontanthjælp.

LÆS:

Se også: Minister: Tvivler på alle ledige reddes

De seneste dage har Ekstra Bladet haft flere eksempler på danskere, som frygter hvordan deres liv bliver, når de ikke længere modtager kontanthjælp. Med avisen i hånden fangede ekstrabladet.dk beskæftigelsesminister Mette Frederiksen efter krisemødet fredag.

SE KLIPPET MED METTE FREDERIKSEN OVER ARTIKLEN

- Der sidder rigtig mange folk, der er rigtig nervøse for, hvad der skal ske med deres liv næste år.

- Jeg synes, det er frygteligt, at der er mennesker, der risikerer, at falde ud af dagpengesystemet. Det synes jeg sådan set også i dag, hvor der også er en udfaldsdato af dagpengesystemet. Derfor skal jeg bruge min tid på, som Socialdemokrat og beskæftigelsesminister, at gøre alt hvad jeg kan for, at det sker for så få mennesker som muligt, siger Mette Frederiksen (S)

Onsdag fortalte ekstrabladet.dk historien om Pernille på 37 år, der frygter, at hun må gå fra hus og hjem.

LÆS:

Se også: - Jeg må gå fra hus og hjem

- Hvad skal Pernille gøre? Hun er hamrende nervøs for, hvad der kommer til at ske med hendes liv fra januar. Hun risikerer, at hun ikke kan få kontanthjælp. Hun står uden dagpenge.

- Det der sker omkring Pernille nu, og som er aftalt på mødet her, det er, at nu tager vi kontakt til Pernille. Det kommer til at ske fra både jobcenteret, og fra a-kassen. Så skal de jo lægge en plan for Pernille for, hvad der er det rigtige for hende.

- Den gruppe, der er langtidsledige i Danmark, er en meget forskellig gruppe. Nogen har behov for at få at vide, hvilke job der er, som man kan søge. Andre har behov for noget uddannelse, og nogle har behov for at få hjælp til at få løst nogle andre problemer end ledighed. Det afhænger fuldstændig af, hvad det er for et menneske, som vi taler om. Og så er det selvfølgelig altid vigtigt, når man er arbejdsløs at søge job.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen