Engell: De tager over efter Helle

Det bliver med stor sandsynlighed Mette Frederiksen, der tager over på posten som Socialdemokraternes formand, hvis Helle Thorning-Schmidt vælger at trække sig efter et kommende valg, vurderer Hans Engell over for ekstrabladet.dk

Det bliver henholdsvis Mette Frederiksen, Bjarne Corydon, Henrik Sass Larsen og Carsten Hansen, der kommer til at tage over for Helle Thorning-Schmidt. (Fotocollage: Klavs Bo Christensen/Mathias Christensen/Jens Panduro/Tycho Gregers/Polfoto)
Det bliver henholdsvis Mette Frederiksen, Bjarne Corydon, Henrik Sass Larsen og Carsten Hansen, der kommer til at tage over for Helle Thorning-Schmidt. (Fotocollage: Klavs Bo Christensen/Mathias Christensen/Jens Panduro/Tycho Gregers/Polfoto)

For første gang er der klare indikationer på, hvem der skal overtage magten i Socialdemokratiet efter den nuværende statsminister, Helle Thorning-Schmidt.

Læs også: Engell: S-udspil redder ikke Helle

Det vurderer Hans Engell over for ekstrabladet.dk i kølvandet på lanceringen af Socialdemokraternes 'nye projekt' i en kronik i Politiken mandag.

Udspillet, der blandt andet lover, at der vil blive reguleret meget mere på finansmarkederne og sat ind på bedre uddannelser, er underskrevet af fire socialdemokratiske top-politikere; finansminister Bjarne Corydon, beskæftigelsesminister Mette Frederiksen, boligminister Carsten Hansen og gruppeformand Henrik Sass Larsen, men bemærkelsesværdigt nok ikke af Helle Thorning-Schmidt.

- Det, der i virkeligheden er forfærdelig interessant ved dette udspil, er ikke så meget det, der står, men mere dem, der står som afsendere. Det her er første gang, hvor vi virkelig får en klar indikation om, hvem der skal overtage magten hos Socialdemokraterne efter statsminister Helle Thorning-Schmidt. For hvis hun taber til Lars Løkke Rasmussen ved næste valg, så er det slut for hende. Så trækker hun sig, lyder det fra Hans Engell.

Læs også: Ulmende S-oprør mod Helle

Ifølge Hans Engell er der en klar favorit i firkløveret til at blive 'den nye Helle Thorning-Schmidt'.

- Det tegner helt klar til, at det bliver Mette Frederiksen, der kommer til at stå i spidsen af partiet efter Helle Thorning-Schmidt, siger han til ekstrabladet.dk

Udspillet, der har fået en blandet modtagelse internt i partiet, er ifølge Hans Engell også et forsøg på at lægge en dæmper på den uro, der har været internt i det røde regeringsparti.

- Udspillet skal helt sikkert mest tænkes som et slags internt dokument, der skal vise medlemmerne, hvad visionen er forud kongressen i efteråret, og Ikke så meget som et udspil, der er rettet mod vælgerne eller de andre partier. Læg i den forbindelse mærke til, at de fire personer på hver sin måde repræsenterer de fire forskellige grupperinger hos Socialdemokraterne, siger Engell til ekstrabladet.dk og fortsætter:

Læs også: Thorning: Jeg er meget til det modsatte køn

- Forfatterkredsen markerer også, at Carsten Hansen er blevet taget til nåde og er tilbage i varmen igen. Skårene med Henrik Sass Larsen er således blevet klinket, lader det til..

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen