Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Blodprop-ramt borgmester klarer operation

Henning G. Jensen har gennemgået en vellykket operation for en blodprop i hjertet, som ramte ham i sidste uge

Læger på Aalborg Sygehus Syd har med succes opereret byens mangeårige borgmester, Henning G. Jensen (S), for den blodprop, som tvang ham i knæ tidligere på måneden.

Aalborg Kommune oplyser i en pressemeddelelse, at Henning G. Jensen fredag gennemgik en vellykket bypass-operation.

Borgmesterens hustru, Birgit Jensen, udtaler i den forbindelse:

- Henning har det rigtig godt og er ved godt mod. Både han og jeg er taknemmelige over den store faglige dygtighed og den kærlige omsorg, vi har oplevet på Aalborg Sygehus Syd i hele forløbet, siger hun.

Umiddelbart efter operationen lå borgmesteren til observation på hospitalets intensive afdeling. Men lørdag har han forladt den intensive overvågning.

Kommunens kommunaldirektør, Jens Kristian Munk, der har været i kontakt med familien understreger, at borgmesteren nu har brug for ro.

- En bypass-operation er et større indgreb, og der venter nu et længere rekreationsforløb, siger han.

Lægerne har rådet Henning G. Jensen til at holde fri i tre måneder. Og indtil han vender tilbage til arbejdet, vil sundhedsrådmand Thomas Kastrup-Larsen klare borgmesterens opgaver.

Borgmesteren fik det dårligt natten til den 6. august og blev indlagt på Aalborg Sygehus Syd, hvor lægerne fandt en blodprop i hans hjerte.

Henning G. Jensen har siddet i Aalborg byråd siden 1974. Han var socialrådmand fra 1982 til 1997, inden han blev borgmester i 1998.

Han har tidligere meldt ud, at han ikke genopstiller, når hans periode er slut om to år. Til den tid har han siddet på posten som borgmester i 16 år.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna Cecilia Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen