Nu mødes dagpenge-ligaen

Tusinder står til at miste dagpenge næste år. I dag kl 12 mødes beskæftigelsesministeren med organisationerne

(Foto: Rene Schütze)
(Foto: Rene Schütze)

Så skal der findes løsninger for de tusinder af arbejdsløse, som risikerer at miste retten til dagpenge til januar.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) mødes i dag kl 12 med dem, der overordnet har hovedrollerne, når det gælder om at finde job, oplyser ministeriet.

Fra Kommunernes Landsforening kommer formanden, borgmester Erik Nielsen, Rødovre. Kommunerne står for Jobcentrene, som skal finde arbejde til de arbejdsløse.

Fra a-kassernes organisation AK-Samvirke kommer direktør Verner Sand Kirk. Han har peget på, at de strammere krav til optjening af dagpenge er næsten lige så alvorligt som halveringen af dagpengeperioden.

Den tidligere VK-regering halverede dagpengeperioden fra fire til to år. Samtidig blev perioden for optjeningen fordoblet fra et halvt til et helt år.

Med ved mødebordet hos beskæftigelsesminister Mette Frederiksen er også direktør i Dansk Arbejdsgiverforening Henrik Bach Mortensen og formanden for LO, Harald Børsting.

Desuden kommer Erik Jylling, formand for Akademikernes Centralorganisation og Bente Sorgenfrey, formand for de offentligt ansatte i FTF.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen har tidligere sagt, at der bliver tale om en 'forpligtende snak'.

Hun har på regeringens vegne afvist at forlænge udsættelsen af den nye dagpengeordning. Den er udsat med et halvt år, så den træder i kraft til januar.

SF's formand, udenrigsminister Villy Søvndal, sagde på sin side torsdag, at der skal sættes fokus på at undgå tragedier efter nytår. Det er ikke sikkert, at der job til alle til den tid, advarer han.

AK-Samvirke anslår, at mellem 20.000 og 30.000 personer kommer til at miste retten til dagpenge i 2013. Hvis de er gift, kan de ikke få kontanthjælp, da ægtefæller har pligt til at forsørge hinanden.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen