Sådan vil Løkke ændre kontanthjælpen

Venstre har fremlagt seks konkrete forslag til en kontanthjælpsreform. Læs dem her

1. Udvidelse af ungeindsatsen:

I dag nedsættes kontanthjælp og dagpenge til unge mellem 18 og 24 år, for at øge tilskyndelsen til at tage en uddannelse. Det virker. Derfor bør indsatsen udvides til også at omfatte kontanthjælpsmodtagere mellem 25 og 29 år.

2. Udvidelse af uddannelsespålægget til 30 år

I dag kan unge op til 25 år pålægges at tage en uddannelse frem for at være på offentlig forsørgelse. Venstre er enige med blandt andre KL i, at indsatsen virker, og at den bør udvides op til 30 år.

3. Gensidig forsørgerpligt mellem samlevende

I dag er det kun gifte par, der skal forsørge hinanden i kontanthjælpssystemet. Det ser vi gerne udvidet til også at omfatte samlevende, ligesom det gør sig gældende inden for andre områder for eksempel tildeling af børnetilskud og førtidspension.

4. Skærpede sanktioner for kontanthjælpsmodtagere

Kontanthjælpsmodtagere skal tage imod de tilbud de får om aktivering, ellers bør det have konsekvenser for deres ydelse. Der blev aftalt noget tilsvarende i foråret 2011, men det blev annulleret af regeringen.

5. Aktivering fra dag ét

Alle ledige, der kan, skal i aktivering fra dag ét, som man eksempelvis gør i Aalborg. Erfaringerne fra Aalborg viser, at næsten hver tredje vender i døren og helt undlade at søge kontanthjælp.

6. Øget mobilitet

I dag er der grænser for hvor langt (tidsmæssigt) visse grupper af ledige skal bevæge sig. Det bør gælde for alle ledige, at de i langt højere grad øger mobiliteten, så vi kan sikre, at de ledige søger de job, der er ledige.

Kilde: http://www.venstre.dk/nyheder/enkeltvisning/venstre-lad-os-komme-i-gang/

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Ulrik Bachmann
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen