Lars Løkke: En af de helt store

Lars Løkke Rasmussen (V) hylder kollegaen Pia Kjærsgaard efter nyheden om hendes afgang

(Foto: eb.dk)
(Foto: eb.dk)

I kølvandet på den overraskende melding om, at Pia Kjærsgaard trækker sig fra formandsposten i Dansk Folkeparti, er det væltet ind med tilkendegivelser fra politiske medspillere og modstandere.

Én af dem er Venstres gruppeformand Lars Løkke Rasmussen, der benytter lejligheden til at rose Pia Kjærsgaards aftryk på Dansk Folkeparti.

Læs også: Engell: Derfor går Pia

- Pia Kjærsgaard stopper som partiformand. Hun er en af de helt store politikere i nyere dansk politik. Selv om hun heldigvis genopstiller til Folketinget, træder hun nu tilbage fra den tillidspost, hvorfra hun har sat store politiske aftryk og gjort Dansk Folkeparti til et seriøst, robust og succesfuldt parti, lyder det i pressemeddelelsen.

- I mit virke som minister og statsminister er der to ord, som karakteriserer mit tætte samarbejde med Pia gennem mange år: Tillid og troværdighed. Det bliver tungt at løfte arven efter hende. Jeg byder hendes efterfølger velkommen, lyder det videre fra den tidligere statsminister.

Læs også: Pia K går som DF-formand

Også Lars Løkkes partifælle, Claus Hjort Frederiksen, er fremme med roserne.

- Jeg blev overrasket, da jeg fik det at vide. Og det er med vemod, at jeg må konstatere, at Pia Kjærsgaard går af som formand, for hun har været en god samarbejdspartner i de 10 år, hvor vi havde regeringsmagten, siger Claus Hjort Frederiksen til Ritzau.

Læs også: Her er Pias nye tjans

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen