Hvor mange eurokrater skal der til for at navngive en korridor?

... 76. Og de kan stadig ikke blive enige. Så nu skal der skrives en rapport

'The Baltic Way' ...nej vent, det gør vi alligevel ikke, synes EU-bureaukraterne at tænke. Og derfor er navnet sendt videre til en arbejdsgruppe - og regningen ender som altid hos EU-borgerne. (Foto: Erik Luntag)
'The Baltic Way' ...nej vent, det gør vi alligevel ikke, synes EU-bureaukraterne at tænke. Og derfor er navnet sendt videre til en arbejdsgruppe - og regningen ender som altid hos EU-borgerne. (Foto: Erik Luntag)
Følg Politik

Det bør egentlig ikke være så svært.

En korridor i én af EU-parlamentets bygninger i Bruxelles skal have et navn. Eller rettere: Korridoren i Altiero Spinelli-bygningen har allerede fået et navn - betegnelsen ' The Baltic Way' skal bare lige godkendes på et møde i unionen.

Læs Også:

TV: Nyt EU-krav: Din fiskehandler skal tale latin

Et simpelt nik er altså blot, hvad der skal til, for at de 76 tilstedeværende EUbureaukrater kan komme videre med vigtigere emner - som eksempelvis EU's dybe økonomiske krise.

Men så let skal det ikke gå.

For i EU hersker et altomfattende bureaukrati, der hvert år koster unionens skatteborgere milliarder. Og her går selv ikke navnet på en korridor fri.

Arbejdsgruppe i sving

De 76 bureaukrater kan således ikke nå til enighed om at godkende, at bygningen skal opkaldes efter den fredelige protestmarch i 1989, som navnet ' The Baltic Way' dækker over. På bedste EUvis bliver ' problemet' sendt videre til en anden instans: Working Group on Buildings, Transport and Green Parliament.

Læs Også:

DF: EU vil besnære Danmark med pagten

Til at overvære hele seancen er da også chefen for det hele: Martin Schulz, Europa-Parlamentets præsident.

I arbejdsgruppen skal ' anmodningen om at navngive en af hovedkorridorerne i Altiero Spinelli-bygning behandles', som der står i mødereferatet.

Og gruppen skal rapportere tilbage med et andet forslag, der - som det så mundret hedder - ' flugter med politikken, der vedrører navngivning af bebyggelse og mødelokaler i Parlamentet'.

Den slags arbejdsgrupper er som bekendt ikke billige i drift, og regningen ender som altid hos EU-borgerne.

Var ikke sket i Folketinget
- Det er udtryk for den fuldstændige verdensfjernhed, som præger Europa-Parlamentet, lyder reaktionen fra EU-parlamentarikeren fra Dansk Folkeparti, Morten Messerschmidt, når han skal beskrive korridor-kvalerne.

- Alene det, at medlemmer i Europa-Parlamentet skal sidde og afgøre, hvad korridorer i Europa-Parlamentets bygninger skal hedde, er jo vanvittigt, siger han og fortsætter: - Jeg er ret sikker på, at Folketinget eller et hvert andet normalt parlament har ansatte til at træffe de beslutninger.

Læs Også:

Statsminister Thorning debuterer i EU i dag

- Tænk, hvis Folketinget skulle træffe beslutninger om, at det skulle hedde ' Samtaleværelset' og ' Proviantgården', siger Morten Messerschmidt.

Han mener, at man bør barbere EU's budget for at komme problemerne til livs.

- I stedet for at blive ved med at kritisere, hvordan pengene bliver brugt, så simpelthen bare tage pengene fra de folk, der har dem, siger DF'eren.

Korridor-navngivningen er blot ét blandt mange skræk-eksempler på det voldsomme bureaukrati og frås i EU, der hver dag gør et massivt indhug i det EU-budget, som Danmark hvert år leverer milliarder til.

De kommende dage vil Ekstra Bladet sætte yderligere fokus på vanviddet i EU. Læs også lederen side 2.

Det er udtryk for den fuldstændige verdensfjernhed, som præger Europa-Parlamentet.

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+