Portræt: Fodboldfan uden venner

Dansk Folkepartis nye formand, Kristian Thulesen Dahl, er glødende fodboldfan og en del af den såkaldte Liverpool-klub på Christiansborg. Men egentlige venner er der ikke nogen af.

DF's nye formand er en passioneret Liverpoolfan (Foto: NIELS HUSTED/POLFOTO)
DF's nye formand er en passioneret Liverpoolfan (Foto: NIELS HUSTED/POLFOTO)

Når den altid korrekte og velklædte Kristian Thulesen Dahl hænger jakkesættet på bøljen efter en lang dag på Christiansborg, hiver han i stedet en rød nylon trøje over hovedet. DF's nyudnævnte formand er nemlig en inkarneret fan af den engelske fodboldklub Liverpool.

Det fortæller Kristian Thulesen Dahls bror Jens Henrik Thulesen Dahl, der også er medlem af Dansk Folkeparti til ekstrabladet.dk.

- Fodbold, og især Liverpool, fylder rigtig meget.

Dansk Folkepartis nye frontløber er en del af den såkaldte Liverpoolklub på Christiansborg. En klub, hvor blandt andre finansminister Bjarne Corydon (S), Venstres gruppeformand, Kristian Jensen, og Anders Samuelsen (LA) er medlemmer.

Fodbold på Borgen
Thulesen Dahl arrangerede derfor i april måned et arrangement på Christiansborg, som har været hans andet hjem siden 1994. Her blev medlemmer af den danske Liverpoolfanklub inviteret indenfor til rundvisning og fodboldkamp på storskærm. Den 43-årige politiker siger på DF's hjemmeside:

- Man kunne tro, at alt dette er en aprilsnar. Men den er god nok. Til daglig deles politik op i blå og røde, men søndag holder vi på tværs af partierne alle med de røde.

Læs:

Se også: Pia K.: Kristian skal ikke være Pia

Har ingen venner
Udover at dele sin passion for fodbold med andre politikere, deler den kontrollerede politiker ikke meget med nogen. Egentlige venner har han nemlig ikke. Det fortalte Thulesen Dahl i et interview med Euroman for et par år tilbage. Da han blev spurgt om, hvem hans bedste venner var, blev den ellers altid taleklare politiker tavs.

- Det er egentligt et godt spørgsmål. Det ved jeg faktisk ikke, sagde Thulesen Dahl efter lidt betænkningstid.

Også hans bror bekræfter, at Kristian Thulesen Dahl ikke har mange venner.

-Der er en relativ lille kreds, som han er fortrolig med, og som får lov til at komme tæt på.

Se også: Engell: Der var kun én ting, Pia ikke nåede

Skal vise mere personlighed
Den talglade politiker har gennem hele sin karriere været meget lukket om sit liv uden for Christiansborg. I modsætning til sin forgænger Pia Kjærsgaard har han blandt andet aldrig ønsket at deltage i diverse underholdningsprogrammer.

Men det kan måske blive nødvendigt for den nye formand at vise den danske befolkning lidt mere af sig selv.

Det vurderer Niels Thulesen Dahl, der er Kristian Thulesen Dahls fætter og pressechef for Liberal Alliance.

- Der vil være et stort pres for det, men han vil ikke bryde sig om det. Men det kan godt være, at det bliver nødvendigt, siger han til ekstrabladet.dk.

Familien kommer i anden række
Sit liv har han dedikeret til politik, siden han var 13 år. I selvsamme interview fortæller politikeren, at arbejdet kommer før både venner og familie.

Det betyder, at det ikke er meget hans kone Berit og hans tre børn ser til ham på matriklen i Give, der ligger tæt ved Vejle. Ofte er politikeren, der af mange beskrives som hyggelig og fair, kun sammen med sin familie i weekenderne.

Og når Thulesen Dahl er hjemme, er det sjældent i køkkenet, han bruger sin tid. Det er oftest konen Berit, der står for madlavningen. Men når der skal grilles, der er politikeren, der svinger grilltangen.

- Han står for grillen. Og den kan bruges året rundt hos Kristian, siger broren.

Når den ikke står på grillmad er flæskesteg klart favoritten.

-Når der er smørrebrød med flæskesteg på gruppemødet, så bliver han rigtig glad, lyder det.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen