Demonstanter mødt af blomsterhav

Blomster i stedet for brosten ved demonstration foran Vejlegården

Støtter af Vejlegårdens ejer, Amin Skov, har lagt blomster ud på Vejlegårdens område. Foto: Rasmus Baaner
Støtter af Vejlegårdens ejer, Amin Skov, har lagt blomster ud på Vejlegårdens område. Foto: Rasmus Baaner

Fronterne er trukket op med blomster i stedet for brosten i Vejle, hvor knap 2000 er gået gennem Vejle til 3Fs hovedkvarter i byen for at markere deres støtte til fagforbundet i konflikten mod naboen Restaurant Vejlegården. De har blandt andet et banner med, hvor der står 'Fagbevægelsen har vores røv 4-real'.

De er blevet mødt af omkring 500 mennesker, der støtter Vejlegårdens ejer, Amin Skov, og der er strømmet blomster ind, der ligger i en bræmme inden for Vejlegårdens område. Politiet har afspærret restauranten ved politistrimmel.

Se også: Politi: Truslerne mod 3F er meget grove

- Vores indsatsleder vurderer, at der er et par tusinde og alt foregår stille og fredeligt og efter planen, siger politiinspektør Karsten Hansen fra Sydøstjyllands Politi.

Demonstrationen har på forhånd fået meget omtale, fordi et anonymt trusselsbrev til blandt andre 3F's formand Poul Erik Skov Christensen har advaret mod at gennemføre demonstrationen.

'Hvis den omtalte demonstration på lørdag bliver gennemført træder vi i aktion', skriver afsenderen og truer med brandbomber og stenkast.

Truslen har dog tilsyneladende ikke fået de interesserede i at blive væk, da forventningen på forhånd var, at 2000 ville deltage.

Opfordrer til at deltage
Poul Erik Skov Christensen har via sin Facebookside opfordret alle til at deltage trods brevet og samtidig advaret mod at lade sig provokere.

- Bliver i provokeret også på det groveste, så lad være med at tage handsken op, lad tosserne skabe sig og politiet tage affære. Faglig kamp er ikke slagsmål i gaderne. Og det skaber ikke sympati for den vigtige sag, demonstrationen sætter fokus på, skriver han.

Forventningen har dog ikke været, at der ville blive ballade, og det er der altså heller ikke umiddelbart udsigt til.

Se også: Politiet forventer rolig Vejlegårds-demo Læs også: Politiet forventer rolig Vejlegårds-demo

Afsenderen af trusselbrevet henviser blandt andet til et samarbejde med den højreradikale gruppe Danish Defence League, men det har organisationen på det kraftigste afvist.

Demonstrationen er sat til at slutte klokken 17. Blandt deltagerne er flere politikere fra regeringspartierne.

Tidligere på ugen var en lang række borgerlige politikere mødt op på Restaurant Vejlegården for at støtte restauranten.

Demonstrationen afholdes for at støtte 'den danske model' på arbejdsmarkedet, som ifølge blandt andet 3F er truet, fordi Restaurant Vejlegården har indgået en overenskomst med Krifa, der ifølge 3F er dårligere end 3F's overenskomst.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen