Eksperter: Kampen om Vejlegården bliver en udmattelseskrig

Eksperter vurderer, at konflikten om Vejlegården kan trække ud i lang tid endnu

Arbejdsmarkedsforsker mener at Vejlegårdens ejer Amin Skov (på billedet) skal blive mør, før der igen kan komme skub i forhandlingerne om en løsning på konflikten med 3F  (foto: Ole Frederiksen)
Arbejdsmarkedsforsker mener at Vejlegårdens ejer Amin Skov (på billedet) skal blive mør, før der igen kan komme skub i forhandlingerne om en løsning på konflikten med 3F (foto: Ole Frederiksen)

Der er ikke just udsigt til, at den tilspidsede konflikt om Restaurant Vejlegården bliver løst foreløbig.

Sådan lyder det fra flere arbejdsmarkedsforskere.

- Jeg troede egentlig, at begge parter havde en interesse i at komme hurtigt ud af det her, men det ser ikke sådan ud. Og nu er det blevet de kristelige mod LO-familien, så det kan blive meget svært, siger arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet til Berlingske Nyhedsbureau.

Lørdag stod den på fire timers intensive forhandlinger mellem Restaurant Vejlegården, Kristelig Arbejdsgiverforening ( KA) og 3F, uden parterne kunne nå til enighed om en ny overenskomst. Og der kan nemt gå noget tid, før nye forhandlinger kan komme i gang, mener Flemming Ibsen.

Læs: Vejlegården og 3F fortsætter konflikt

- Jeg tror ikke, at de mødes før, Amin Skov (indehaver af Restaurant Vejlegården, red.) for alvor er blevet mør, hvilket vil sige, at sympatien i medierne skal vende. Jeg tror, der går mange måneder endnu, fortæller han.

Læs også:Også arbejdsmarkedsforsker på Syddansk Universitet Asbjørn Sonne Nørgaard nævner, at det store mediefokus kan få konflikten til at trække ud.

- Det gør, at det bliver sværere at give op og sige, at det bare var en konflikt blandt mange, siger han til ekstrabladet.dk.

- Det er blevet en stor symbolsk kamp for 3F, og derfor prøver de nok at have en så lang tålmodighed, som det kræves. Til gengæld virker restauratøren også meget stålsat, siger Asbjørn Sonne Nørgaard.

Læs også:

Se også: DF: Hvad mener DU om Vejlegården, Helle?

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen