Qvortrup: Lene E.-kritik skidt for Barfoed

Lene Espersens kritik af sin partileders mest markante træk i valgkampen er opsigtsvækkende, mener iagttager

Lene Espersens kritik af Lars Barfoed rammer hårdt, mener Qvortrup. (Foto: Joachim Adrian)
Lene Espersens kritik af Lars Barfoed rammer hårdt, mener Qvortrup. (Foto: Joachim Adrian)

Det var ikke lige det, han stod og manglede, De Konservatives leder, Lars Barfoed.

Med meningsmålinger, der synes fastfrosset på et historisk lavt niveau, kritiserer Barfoeds forgænger på posten som K-formand, Lene Espersen, nu direkte partiets førstemand for at have begået fejl under efterårets valgkamp.

Lene Espersens kritik retter sig mod Barfoeds berømte håndtryk med De Radikales leder, Margrethe Vestager, der skulle signalere et opgør med blokpolitikken.

Siden har håndtrykket mellem de to ledere ikke sat mange fingeraftryk på dansk politik, og nu kalder Lene Espersen hele manøvren for 'en fejl'.

- Der er en erkendelse i partiet af, at det ikke var en god disposition, siger Lene Espersen fredag i et interview til Jyllands-Posten.

- Dels fordi den sendte et signal om, at vi ikke er så borgerlige, som vi er. Dels gav det Margrethe Vestager en credit, som hun ikke burde have haft, tilføjer hun.

Og den offentlige kritik af Barfoed er bemærkelsesværdig, siger TV2's politiske kommentator Henrik Qvortrup.

- Hvor korrekt analysen end er, så er det opsigtsvækkende, at hun føler behov for at fremsætte kritikken offentligt, siger Henrik Qvortrup.

- En i forvejen lidt trængt partileder har jo ikke brug for, at en forhenværende leder begynder at besserwisse, som hun gør der, siger han.

Lars Barfoed har aldrig selv omtalt håndtrykket med den nuværende økonomiminister som en fejl. Han har blot kritiseret Vestager for ikke at leve op til hensigten om samarbejde hen over midten.

- Enhver, der har øjne i hovedet, kan jo se, at Barfoed kom skidt ud af det. Men det er opsigtsvækkende, at Espersen siger det offentligt, påpeger Henrik Qvortrup.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen