Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Joachim B. i nyt angreb: Fagbevægelsen er en dinosaurus

Joachim B. Olsen har ingen sympati for, at 3F's hjemmeside er blevet hacket. Men man skal til Italien for at finde de samme metoder, som fagforbundet bruger, slår han fast

Joachim B. Olsen lægger afstand til hacker-angrebet mod 3F's hjemmeside (foto: Mogens Flindt)
Joachim B. Olsen lægger afstand til hacker-angrebet mod 3F's hjemmeside (foto: Mogens Flindt)

Nok ligger Joachim B. Olsens sympati for 3F et meget lille sted. Men det får ikke politikeren fra Liberal Alliance til at bakke op om, at fagforbundets hjemmeside er blevet hacket.

Læs:

Se også: Hackerangreb rammer 30.000 dagpengemodtagere

- Det bryder jeg mig bestemt ikke om. Det må jeg tage afstand fra. Det er et angreb på den private ejendomsret, og det hører ingen steder hjemme, siger Joachim B. til ekstrabladet.dk.

Den sønderlemmende kritik af 3F i forbindelse forbundets konflikt med Restaurant Vejlegården holder Joachim B. Olsen dog fast ved.

- Det her er et tegn på en fagbevægelse, der er forældet. Det er en dinosaurus. Inderst inde tror jeg godt, at de er klar over, at det her ikke er helt godt. Tiderne er ved at ændre sig, og folk vil ikke finde sig i, at de ikke kan få lov til at foretage frie valg, siger Joachim B. Olsen.

Det ER mafiametoder
Da det kom frem, at 3F havde truet med at forhindre, at Vejle Amts Folkeblad ville blive trykt, hvis det bragte annoncer fra Vejlegården, beskyldte Joachim B. 3F for at benytte 'mafiametoder'.

Læs: Joachim B. angriber 3F: I bruger mafiametoder

- Ved en sådan en kritik er du så ikke inde og pille ved noget helt fundamentalt ved den danske model? Vi har en fagbevægelse, som skal have lov til at benytte sig af de lovlige redskaber, de har...

- Det er som om, at bare man siger 'den danske model', så er det hævet over enhver form for kritik. Der er masser ting, som fungerer godt på det danske arbejdsmarked. Men det, der fungerer i den danske model, er, at arbejdstagere og arbejdsgivere kan indgå aftaler, uden at der er nogen, der blander sig. Det er let både at fyre og ansætte.

- Men det, der trækker ned ved modellen, er de ting, som 3F gør, når de blander sig i aftaler mellem frie mennesker, siger Joachim B. Olsen.

- Men vi må holde fast i, at det er fuldt lovligt, hvad 3F har gjort. Er det så ikke at fare for hurtigt frem at kalde det 'mafiametoder'?

- Nej, det er mafiametoder. Det er bare lovligt. Det, som mafiaen gør i Italien, er, at den som tredjepart blander sig i, hvordan folk har valgt at indrette sig. Arbejdstagere og arbejdsgivere indgår frie aftaler, og så kommer en tredjepart ind og siger, at hvis de ikke accepterer deres betingelser, så vil de lukke dem ned.

- Bare fordi det er lovligt, så synes jeg ikke, at det er rimeligt, siger Joachim B. Olsen.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen