Søvndal: Vi lægger pres på rederiet

Villy Søvndal bryder tavsheden og understreger, at den danske stat lægger pres på Shipcraft, hvis to gidsler, Eddy og Søren, sidder fanget på 554. døgn i Somalia

Villy Søvndal har udtalt sig for første gang siden januar om gidselsituationen med Søren og Eddy, der sidder fanget på 554. døgn. (Foto: Mogens Flindt)
Villy Søvndal har udtalt sig for første gang siden januar om gidselsituationen med Søren og Eddy, der sidder fanget på 554. døgn. (Foto: Mogens Flindt)

Danmarks udenrigsminister, Villy Søvndal (SF), fortæller i et eksklusivt interview med ekstrabladet.dk, at den danske stat lægger pres på rederiet Shipcraft, der er ansvarlig for, at de danske gidsler, Søren og Eddy, kommer hjem til deres familier.

Efter flere dages pres fra ekstrabladet.dk for at få udenrigsministeren i tale, har Villy Søvndal og staten nu sat massivt pres på det kriseramte rederi, som senest er blevet kritiseret i en international rapport for at svigte sit ansvar over for de to danske gidsler.

Læs Også:

Se også: Hvad sker der, Villy?

Det skete i et kort interview over telefonen fra Spanien, hvor Søvndal i øjeblikket opholder sig.

Nu har de siddet dernede i halvandet år. Og andre regeringer – herunder Sydafrika, Spanien, Italien og Frankrig – er lykkedes med at få gidsler frigivet. Hvorfor er det, at Danmark ikke kan gøre noget?

- Jeg tror, alle gidselsituationer er forskellige. Vi gør, hvad vi kan. Og det, der er afgørende for os, er at lægge pres på rederiet, som har ansvaret i den her sag. Og så skal vi undgå at rejse forhåbning om, at der er en dansk stat, som støtter, for så er vi med til at vanskeliggøre en løsning på gidselsituationen.

Læs Også:

Se også: DF: Forsvaret må befri gidslerne

Men hvis du siger, I lægger pres på rederiet, hvordan kan det så være, at en rapport fra One Earth Future og International Maritime Bureau, viser, at rederiet har svigtet deres ansvar over for gidslerne? Har du som udenrigsminister så gjort arbejdet godt nok?

- Vi har i hvert fald gjort, hvad vi kan for at lægge det pres på rederiet, som er nødvendigt. Og det har vi gjort løbende. Det er helt afgørende for mig at fastholde, at det i sagens natur er rederiets ansvar.

Læs Også:

Se også: Thorning tavs om andre danske gidsler

Hvad vil du overhovedet gøre fremadrettet, Villy Søvndal?

- Jeg vil fortsætte med at lægge det pres på rederiet, som er dem, der har nøglen til løsning af sagen her; ligesom vi har gjort indtil nu. Det vil vi fortsat gøre.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen