Mafiametoder? Ingen er da truet på livet...

Joachim B. Olsens påstand om mafiametoder i 3F får fagforbundets ungdomsformand til at gå til modangreb

Det er sølle af Joachim B. Olsen at beskylde 3F for at bruge mafiametoder, mener fagforbundets ungdomsformand (foto: Jens Dresling)
Det er sølle af Joachim B. Olsen at beskylde 3F for at bruge mafiametoder, mener fagforbundets ungdomsformand (foto: Jens Dresling)

Liberal Alliances Joachim B. Olsen får nu svar på tiltale, efter at han har beskyldt 3F for at bruge mafiametoder.

Læs:

Se også: Joachim B. angriber 3F: I bruger mafiametoder

Det er 3F's ungdomsformand Peter Bøgh, der går til modangreb på den tidligere kuglestøder i sagen om restauranten Vejlegården, der har opsagt overenskomsten med 3F og tegnet en ny med Krifa.

Vejle Amts Folkeblad har nu fået at vide, at såfremt avisen indeholder annoncer fra Vejlegården, så vil 3F få sine medlemmer på trykkerierne til at sikre, at avisen ikke udkommer.

Læs:

Se også: 3F tvinger dagblad til at droppe annoncer

- Politikere, der ikke forstår den danske samfundsmodel - det er fandme pinligt, er Peter Bøghs reaktion på Joachim B.s påstand om mafiametoder.

- Han forstår ikke, hvad godt kollegaskab er på arbejdsmarkedet, fortsætter 3F's ungdomsformand.

- Han reagerer på det faktum, at Vejle Amts Folkeblad er blevet bragt ind i sagen. Var det nu også nødvendigt?

- Ja, vi er kolleger, der hjælper hinanden. Det er kollegerne på Vejle Amts Folkeblad, der har reageret på baggrund af den måde, man har gjort det på Vejlegården.

- Er det ikke et anslag mod ytringsfriheden?

- Vel ikke mere, end man har haft partipresse. Vi skal huske på, at det ikke er Krifa, der har sikret de seks fridage, arbejdsmarkedspensionen og a-kasserne.

- Nu har vi ikke partipresse længere. Det er vel fair nok, at restaurationen får mulighed for at indrykke nogle annoncer, uden at de skal forhindres i det?

- Da ikke hvis de undertrykker. Der bliver også reageret, når pensionsfirmaerne køber våben og lignende. Det er også undertrykkelse. Jeg sidestiller det ikke 100 pct. med krig, men vi taler om folk, der udnytter og undertrykker et arbejdsmarked. Det handler om menneskers arbejdsliv.

- Men restaurationen er vel i sin frie ret til at vælge en anden fagforening på et liberalt marked og samtidig rykke annoncer ind i den frie presse, uden at de bliver forhindret i det?

- Ligesom at partierne skal bakke op om grundloven, skal arbejdsgiverne og arbejdstagerne også bakke op om den samfundsmodel, vi har.

Det handler ikke om ytringsfrihed
- Hvis det stod til dig, blev de gule fagforeninger forbudt ved lov?

- Nej, for lovgivning har ikke noget at gøre med arbejdsmarkedet. Hvis det stod til mig, så bakkede man op om den samfundsmodel, vi har. Der er en grund til, at man i sin tid lavede en hovedaftale mellem DA og LO. Jeg regner med, at danske arbejdsgivere bakker op om hinanden.

- Går I ind for ytringsfrihed i 3F?

- Jeg kan ikke se, hvad det har med sagen at gøre. Selvfølgelig gør vi det.

- Mener du, at denne restauration har haft mulighed for at bruge sin ytringsfrihed i denne sag?

- Ja, lige som alle andre.

- Men så havde de vel fået trykt deres annoncer?

- Det er kollegerne på Vejle Amts Folkeblad, der gerne vil have at Vejlegården tager sig sammen. Det handler ikke om ytringsfrihed. Nu blander du pærer og bananer sammen.

- Så det handler ikke om, hvorvidt det er muligt at komme til orde i den frie presse?

- De kan komme til orde hos jer, ikke.

- Men ikke hos Vejle Amts Folkeblad...

- Jeg prøver bare at forklare dig, at jeg sidestiller det med folk, der ikke følger den danske lovgivning. Her undrer det mig, at både TV2 og Ekstra Bladet ikke er gået mere til bunds i denne sag.

- Det her handler ikke om en stakkels arbejdsgiver. Det handler om nogen, der ikke vil bakke op om vores samfund, som det er indrettet. Og mafiametoder... Der er jo ikke nogen, der bliver truet på livet her.

- Der er nogle politikere, der har behov for at komme i pressen. Det er lidt sølle, at de udnytter en samfundsssag som denne til det, slutter Peter Bøgh.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen