Enhedslisten: Revolutionen er nær

Enhedslistens Per Clausen tror, at en revolution vil blive gennemført inden for 20 år

I Enhedslisten er man ikke bange for at tale om, at revolutionen er nær (foto: Gorm Olesen, Polfoto)
I Enhedslisten er man ikke bange for at tale om, at revolutionen er nær (foto: Gorm Olesen, Polfoto)

Revolutionen, der vil afskaffe ejendomsretten, militæret og politiet samt lukke fondsbørsen, nærmer sig.

Sådan er meldingen fra Enhedslistens Per Clausen. Han er overbevist om, at det danske samfund - bl.a. ansporet af udviklingen i Sydeuropa - er godt på vej mod en omstyrtning.

- Jeg tror, at revolutionen vil komme i ét ryk, og jeg tror, at den kan komme inden 20 år, siger Per Clausen til Berlingske.

Han siger til avisen, at omstyrtningen vil betyde, at staten overtager bankerne, børsen vil blive lukket og militæret vil blive nedlagt.

Ifølge Per Clausen er forventningen om en nært forestående revolution udbredt i partiet.

Man må godt eje en tandbørste
De kontroversielle udtalelser bakkes da også op af flere af partiets centrale figurer. Fungerende politisk ordfører, Pernille Skipper, er ikke bange for at tale om en 'revolution' i Danmark. Og Katrine Toft Mikkelsen, der er hovedbestyrelsesmedlem i Enhedslisten, tager ligeledes bladet fra munden.

- Jeg tror på en revolution og en samfundsomvæltning. Får Enhedslisten 90 mandater, og kan vi gennemføre det via lovgivning, har vi ikke noget dansk militær eller politi. Der vil heller ikke være nogle, der tjener penge på andre. Den private ejendomsret over produktionsmidlerne er ophævet.

- Men selvfølgelig må man godt eje en tandbørste. Virksomhederne er offentlige eller under medarbejderkontrol. Det vil også give god mening at lukke børsen, for aktier er et misfoster, man kan tjene penge på. Der er måske en enkelt andelsparekasse tilbage, men som udgangspunkt bør vi nationalisere bankerne, siger Katrine Toft Mikkelsen til Berlingske.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen