Partier i oprør: Send østeuropæerne hjem

Såvel SF og Dansk Folkeparti er harme over det store antal østeuropæere i danske fængsler og arresthuse

Der sidder alt for mange østeuropæiske kriminelle bag tremmer i de danske fængsler, og de burde i stedet sendes tilbage til deres hjemlande.

Sådan lyder budskabet fra regeringspartiet SF til nye tal, der afslører, at andelen af østeuropæere i de danske fængsler er fordoblet på blot fire år.

- Det er simpelthen ingen straf at havne i et dansk fængsel og det duer bare ikke, at det ikke virker præventivt at fængsle den gruppe af kriminelle, siger partiets retsordfører Karina Lorentzen.

- Vi må arbejde hårdt på, at de andre EU-lande snart får implementeret den lovgivning, så vi kan starte hjemsendelserne, tilføjer hun i en kommentar til Ritzau.

Der sidder nu en østeuropæer i hver tiende danske fængselscelle, viser tal fra Kriminalforsorgen, som Dansk Fængselsforbund har regnet på.

De nye tal får Dansk Folkeparti til at rase.

- Vores gæstfrihed bliver misbrugt, og det er vist ikke for meget at sige, at vi efterhånden er godt og grundig til grin, siger udlændingeordfører Martin Henriksen.

I gennemsnit kostede det hver dag 1370 kroner at have en fange siddende i et dansk fængsel i 2011, og dermed betaler det danske samfund langt over en halv million kroner om dagen til fangerne fra Østeuropa.

Den regning vil DF sende til de østeuropæiske lande, hvor de indsatte kommer fra.

- For det første er det rimeligt, at de østeuropæiske lande betaler for deres egne statsborgere, og for det andet mangler statskassen penge, forklarer Martin Henriksen.

Ifølge fængselsforbundets opgørelse sad lige over 200 østeuropæere bænket i danske fængsler og arresthuse i 2008.

Det tal er nu - eller rettere den 23. maj, hvor man hvert år tager stikprøven - oppe på 417 østeuropæere ud af det overbelagte danske fængselsvæsens i alt 4134 pladser.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen