SF kræver kamp mod hash på Roskilde

- Stop for hash og narko, lyder det fra SF's Karina Lorentzen

Det her er ulovligt - og Roskilde festival bør gå mere aktivt til værks, mener SF's Karina Lorentzen. (Arkivfoto: Thomas Borberg)
Det her er ulovligt - og Roskilde festival bør gå mere aktivt til værks, mener SF's Karina Lorentzen. (Arkivfoto: Thomas Borberg)

Det er ikke noget nyt, at mange på Roskilde festival har et afslappet forhold til narko og i særdeleshed til hash.

Over alt på camping-arealet kan man således i disse dage se røgtågerne stige til vejrs fra tusinder af unge og gamle.

Men står det til toppolitiker i regeringspartiet SF skal der sættes mere hårdt ind.

Tirsdag aften siger formand for retsudvalget , SF'eren Karina Lorentzen til TV2.

- Jeg synes godt, at man kunne lave stikprøvekontroller, som kunne sende et signal om, at det her accepterer vi sådan set ikke - og der er faktisk en chance for at du bliver tjekket her.

Hun efterlyser, at ikke blot politiet, men også Roskilde Festival går mere ind i kampen mod diverse eurforiserende stoffer.

- Du taler ikke alene om hård narko, men også hash?

- Jeg ved godt, at mange mener, at hash er knap så skadeligt, men udgangspunktet er, at det er ulovligt. Derfor efterlyser jeg en mere ansvarlig og aktiv indsat fra Roskilde Festivals side, understreger Karina Lorentzen overfor ekstrabladet.dk og tilføjer:

- Nu har jeg ikke selv prøvet at være på Roskilde Festival, men jeg ved fra andre steder, Grøn Koncert, fodboldstadions og diskoteker, at arrangørerne går mere aktivt ind mod stoffer og hash. Og Roskilde Festival er vel som en stor diskotektsfest.

Talsmand for Roskilde Festival, Christina Bilde siger til TV2 Nyhederne:

- Vi har et publikum, som reagerer ret voldsomt på rammer og regler, så vi føler, at den bedste måde, vi kan gøre det på, det er ved at oplyse meget klart om vores holdning.

- Hvis folk er glade og i øvrigt opfører sig pænt over for hinanden, så er det vores princip ikke at slå ned på det, lyder det i øvrigt fra talsmanden.

Politikken er er, at de, som handler med stoffer får klippet deres armbåd og bliver smidt ud, men ikke dem, som blot indtager et rusmiddel.

Undrer du dig over, at SF'er vil have kamp mod hash på Roskilde - eller skal festivallen slå mere hårdt ned på hashrygning? Debatter herunder

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen