Jelved til angreb på Villy

Det er som om SF slet ikke har været forberedt på at komme i regering, mener de radikales gruppeformand

Marianne Jelved (R) er ude med riven efter udenrigsminister Villy Søvndal (SF). (Fotocollage: Gorm Olesen/Polfoto)
Marianne Jelved (R) er ude med riven efter udenrigsminister Villy Søvndal (SF). (Fotocollage: Gorm Olesen/Polfoto)

Den radikale gruppeformand, Marianne Jelved var i gamle dage var kendt for at bruge sin håndtaske til at dele øretæver ud til både venner og fjender.

Efter nogle år i skabet, er tasken tilsyneladende nu fundet frem igen, for i dagens papirudgave af Ekstra Bladet deler hun øretæver ud til de kriseramte regeringspartnere i SF.

Her siger Jelved, at hun er overrasket over, at Villy Søvndal & Co. endnu ikke har lært, hvad det vil sige at være et ansvarligt parti i en regering, hvor det er nødvendigt at indgå svære kompromiser.

Læs også: Jelved fortsætter

- Det har overrasket mig, at det har været så svært for SF’erne at lære det. Det er som om, de ikke har været forberedt, på, hvor svært det ville blive, siger Marianne Jelved.

- Hvad skulle SF’erne have gjort?

- De skulle have varslet deres bagland langt tidligere om, hvad de var i gang med at lave. Deres folketingsmedlemmer skulle have haft et kraftigere fingerpeg om, hvad der var ved at ske, så de kunne fortælle det videre i deres partiforeninger og rundt om i landet, siger den radikale gruppeformand.

Udmeldingen - og ikke mindst tidspunktet den kommer på - kan kun betegnes som en sviner til Villy Søvndal og hans parti, der lider i meningsmålingerne efter et kaotisk forløb i forbindelse med den skattereform, som Regeringen har indgået aftale om med V og K.

- Det Radikale Venstre og Socialdemokraterne har i over 100 år levet med at indgå kompromiser. Det ved vores politiske bagland, men det er som om, det ikke er gået op for SF’s bagland endnu, siger Marianne Jelved.

SF-formand Villy Søvndal har ikke mange ord til overs for den barske kritik fra de radikale. Via sin spindoktor sender han følgende besked retur til Jelved:

- Jeg vil ikke kommentere på Marianne Jelveds udtalelser. Det må står for hendes egen regning. Jeg kommenterer heller ikke på forhold i det radikale bagland, og jeg synes, hun skulle holde sig for god til at kommentere, hvad der sker i SF's.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen