Fleksjobbere stavnsbindes

Men ikke hos Enhedslisten, hvor såvel fleksjobbere som folkevalgte højest kan være ansat i 10 år

Johanne Schmidt-Nielsen og Per Clausen har selv fleksjobordningen tæt inde på livet, idet Enhedslisten har ansat en fleksjobber, der har muskelsvind. (Foto: POLFOTO)
Johanne Schmidt-Nielsen og Per Clausen har selv fleksjobordningen tæt inde på livet, idet Enhedslisten har ansat en fleksjobber, der har muskelsvind. (Foto: POLFOTO)

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) er skyld i, at 52.000 syge danskere, der lige netop kan klare et fleksjob, i fremtiden bliver stavnsbundne til deres nuværende job.

Det mener Bente Sorgenfrey, formand for FTF, der organiserer 450.000 offentligt og private ansatte lønmodtagere.

Hun lover, at problemet for de 52.000 mennesker bliver taget op, når FTF bliver involveret i den mere detaljerede udformning af den nye lov om fleksjob.

Beskæftigelsesministeriet har beregnet konsekvenserne for flekslønnere med seks timers arbejdsevne om ugen i løn og pension, hvis de skifter job fra 1. januar 2013, når den nye lov træder i kraft.

En kassedame vil miste 1600 kr. om måneden. En rengøringsassistent vil miste 5.900 om måneden. En buschauffør vil miste 9.600 kr. om måneden. En pædagog mister 12.700 om måneden. En håndværker mister 14.400 kr. om måneden. En gymnasielærer mister 23.500 kr. om måneden.

EL ansat med

muskelsvind

- Vi kan ikke være bekendt at behandle folk på den måde, siger Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen til ekstrabladet. dk.

Han har selv problemet tæt inde på livet, idet Enhedslisten for et par måneder siden ansatte 27-årige Sarah Glerup, der har muskelsvind.

- Vi har et rotationsprincip, der gælder for alle ansatte og folkevalget. Det betyder, at når Sarah Lund har været hos os i 10 år, så skal hun ud og finde et andet job, siger Per Clausen.

Sarah Lund tjener i dag knapt 30.000 kroner om måenden. Det er samme løn, som alle andre ansatte og folketvalgte får, da partiet har ligeløn. Dog får folketingsmedlemmerne et ekstra tilskud via det skattefri omkostningstillæg, der svarer til ca. 120.000 kroner ekstra om året.

Mister 8.000 kr.

Enhedslistens politiske leder Johanne Schmidt-Nielsen har via sin facebook lagt Sarah Lunds beskrivelse af sin kommende situation ud.

Sarah Lund skriver, at hun i fremtiden må se i øjnene, at hun mister 8.000 kroner om måneden.

Det har medført et hav af reaktioner, selv om Sarah Lund har 'glemt' at fortælle, at hendes økonomiske situation først bliver forandret, når hun på grund af rotationsordningen skal forlade Enhedslisten.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen