Villy vrager våben-topmøde

Villy Søvndal dukker ikke op til det våben-topmøde som ellers tidligere var en mærkesag for udenrigsministeren

Foto: Mogens Flindt
Foto: Mogens Flindt

Gang på gang har udenrigsminister Villy Søvndal(SF) fremturet, at han vil gå forrest og kæmpe for mere kontrol med international våbenhandel ved FN's våben-konference, der finder sted i New York.

Blandt andet sagde han om sin mærkesag i marts måned i år ved en tale på Århus Universitet.

- Ukontrollerede våben må heller ikke bidrage til kaos og vold i hænderne på kriminelle og ekstremistiske grupper i skrøbelige stater. Det er nogle af de ting, jeg går i spidsen for at sikre gennem en international våbenhandelstraktat her til sommer'.

Men når konferencen åbner i dag, så bliver Villy væk. Det skriver Ekstra Bladet. Stik imod eksempelvis Finland, der sender udenrigsministeren, så har Danmark valgt at stille med ambassadør Erik Lauersen. Og det klinger hult, mener lektor Peter Viggo Jakobsen, ekspert i international politik og i FN's rolle for international fred og sikkerhed.

- Villy Søvndal har meldt det her ud som sin mærkesag, og så kan det undre, at han ikke selv tager derover.

Det er jo et klart signal om, at vi ikke har tænkt os at gå forrest på det her område. - Når man sender en udenrigsminister, så har det en stor signalværdi i forhold til, hvor vigtigt det er for et land og hvor mange ressourcer, man har tænkt sig at lægge i det. Og signalet fra Danmark er helt klart, at det her ikke er topprioritet for os, siger han.Villy Søvndals rådgiver Claus Perregaard fortale i går til Ekstra Bladet, at Villy Søvndal ikke vil kommentere fraværet fra FN-konferencen.

- Det står ikke og falder ikke med hans tilstedeværelse på det møde, hvor der i øvrigt ikke kommer nogen udenrigsministre fra de toneangivende lande.Konferencen i FN slutter 27. juli.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen