DA: Helles reform er ufærdig og uambitiøs

Det er ifølge DA småt med det positive i den nye reform af førtidspension og fleksjob. De kalder den ufærdig.

(Foto: Thomas Sjørup)
(Foto: Thomas Sjørup)

Det er godt og fornuftigt, at man reformerer ordningen af fleksjob og førtidspension, mener Dansk Arbejdsgiverforening, DA. Men så løber de positive gloser også op.

- I forhold til førtidspension indeholder aftalen positive elementer, om end aftalen ikke er ambitiøs nok.

- Men aftalen er ufærdig. Den tager nemlig ikke stilling til det væsentlige spørgsmål om, hvordan fleksjobberne skal aflønnes og ansættes, og dermed opstår der stor usikkerhed om ordningens fremtid, siger DA's administrerende direktør, Jørn Neergaard Larsen.

Læs også:

Se også: Se listen: Så meget får de i løn for fleksjob

Han mener, at netop dét er et stort og afgørende problem, som man nu blot har fejet ind under gulvtæppet.

- Hvis ikke der bliver fundet en løsning på det, vil der være fygtelig mange mennesker, der bliver visisteret til ledighedsydelser og således bliver fanget i en anden livsvarig forsørgelse. Så selve nøglen til problemet, er ikke fundet endnu, siger han.

Når organisationen kalder ordningen "uambitiøs", er det på grund af reformens overordnede målsætning, som Jørn Neergaard Larsen mener er alt for lavt i forhold til, hvor mange, der i dag er i fleksjob og på førtidspension.

Hovedpunkterne i aftalen er, at personer under 40 år fremover skal tilbydes ressourceforløb i stedet for førtidspension. Derudover skal den nuværende fleksjobordning afskaffes.

Jørn Neergaard Larsen mener, at man indfører noget nærmest i blinde.

- I realiteten har man besluttet at afskaffe den kendte fleksjobordning uden at vide, hvad der skal sættes i stedet.

- Hvis det ikke bliver enkelt og uproblematisk for virksomhederne at ansætte personer på fleksjob, så vil der ikke blive oprettet de forventede fleksjob, siger han.

Og konsekvensen af det vil så være, at man heller ikke kommer til at opnå den forventede besparelse for de offentlige finanser på 1,9 millioner kroner, som regeringen, Venstre, Konservative og Liberal Alliance har bebudet som gevinst af ændringerne.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen