SF suspenderer Özlem - og vil have hende til at holde mund

Özlem Cekic er blevet suspenderet fra sin ordfører poster i SF, efter at hun ikke vil stemme for den aftale, som regeringen har indgået med V og K. Hun må heller ikke udtale sig mere på SF's vegne

Foto: Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

- Özlem har nu valgt at gå imod denne gruppebeslutning og SF’s gruppebestyrelse har derfor besluttet med øjeblikkelig virkning at suspendere Ozlem Cekic fra samtlige ordførerskaber samt retten til at udtale sig på SF’s vegne.

Sådan siger SF's gruppeformand, Pernille Vigsø Bagge, efter at Özlem Cekic har valgt at stemme imod skateaftalen.

- Jer både skuffet og ærgerlig over at Özlem ikke vil stemme for regeringens skattereform. Skattereformen indeholder rigtig gode SF-aftryk for blandt andet almindelige lønmodtagere, enlige forsørgere og fattige pensionister. Men det er åbenlyst at den også indeholder nogle svære kompromisser og det er uundgåeligt når SF ikke har 91 mandater, fortsætter Vigsø Bagge i pressemeddelelsen.

Özlem har tidligere på aftenen fortalt på sin Facebook, at hun ikke stemmer for aftalen.

- Jeg er utrolig ked af hele situationen. Men jeg kan ikke som SF'er stemme for en aftale, hvor arbejdsløse, efterlønsmodtagere, førtidspensionister, handicappede og syge skal betale for skattelettelser til de velhavende.

- Det er hverken retfærdigt eller udtryk for social balance. Og det stemmer ikke overens med SF's politik om, at de bredeste skuldre skal bære det tungeste læs, skriver hun.

Özlem Cekic fortæller, at hun helst ville have været hjem og snakke sagen igennem med sin mand først, "men min ledelse har bedt mig at fortælle min beslutning allerede nu", skriver hun.

- Det er en svær situation at stå i, og jeg håber I har forståelse for min beslutning. Jeg gjorde min position klar for min ledelse allerede for to måneder siden, da det gik op for mig, hvad der måske var på vej.

- Internt har jeg hele vejen igennem prøvet at påvirke vores forhandlere til at opgive at tage fra overførselsindkomsterne. Desværre uden held, skriver hun.

- Der er brug for en SF-stemme, der udtrykker den politik om social retfærdighed, som vi gik til valg på, som vi vedtog på landsmødet, og som Landsledelsen vedtog som mandat til vores forhandlere.

- Jeg er glad for, at Landsledelsen faktisk ikke godkendte skattereformen, men kun tog den til efterretning, skriver Özlem Cekic.

Hun slår fast, at hun fortsætter med at være SF'er.

- Jeg går ingen steder. Jeg er SF'er og vil blive ved med at være SF'er. Jeg håber, at der vil blive ved med at være plads til mine holdninger i SF, skriver hun.

Læs hele hendes besked her

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen