Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Sådan kan SF straffe Özlem

To scenarier er umiddelbart i spil, hvis Özlem Cekic bryder partidisciplinen og nægter at stemme for skatteaftale

Özlem kan være fortid i SF (foto: Tariq Mikkel Khan)
Özlem kan være fortid i SF (foto: Tariq Mikkel Khan)

- Holdningen er, at vi stemmer ens i SF til de forslag, som regeringen lægger frem.

Sådan lød det fra partiets gruppeformand, Pernille Vigsø Bagge, efter onsdagens dramatiske gruppemøde, hvor Lisbeth Bech Poulsen valgte alligevel at stemme for skatteaftalen.

Læs:

Se også: Grådkvalt SF'er banket på plads

Én SF-stemme er imidlertid stadig højest usikker. Socialordfører og formand for Folketingets socialudvalg, Özlem Cekic, har nemlig tidligere slået fast, at hun ikke kunne stemme for aftalen. Og fra sit ophold i USA har Özlem endnu ikke oplyst, om hun agter at ændre mening.

Skulle Özlem holde fast og nægte at stemme for skatteaftalen, kan hun ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger blive straffet på forskellige måder for at bryde partidisciplinen.

* En mulighed er, at Özlem mister alle sine udvalgsposter og ordførerskaber, men får lov til at blive i folketingsgruppen. Den løsning er ikke ukendt for SF: Sådan endte det således for det tidligere folketingsmedlem Kamal Qureshi, efter at Ekstra Bladet havde afsløret, at han brugte falsk navn i forbindelse med udlejning af værelser.

Læs: Kamal Qureshi meldt for bedrageri

I andre partier har der været tilfælde, hvor rebeller er blevet udelukket fra folketingsgruppen - uden at være ekskluderet fra selve partiet. Det kan dog ikke komme på tale i Özlem tilfælde. Det forhindrer SF's love nemlig.

* En decideret eksklusion fra partiet kan også komme på tale. Den beslutning ligger i hænderne på SF's landsledelse - ikke folketingsgruppen. Et første skridt i den retning kunne være, at landsledelsen beslutter, at hele SF's folketingsgruppe skal stemme for skatteaftalen. Nægter Özlem dette, er vejen banet for en eksklusion.

Læs også:

Se også: Enhedslisten åbner dør på klem for Özlem

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen