Grådkvalt SF'er banket på plads

Lisbeth Bech Poulsen er blevet banket på plads af SF's folketingsgruppe og stemmer alligevel for skatteaftale

Lisbeth Bech Poulsen føres grædende væk fra gruppemødet af gruppeformand Pernille Vigsø Bagge (Foto: Lars Krabbe / Polfoto)
Lisbeth Bech Poulsen føres grædende væk fra gruppemødet af gruppeformand Pernille Vigsø Bagge (Foto: Lars Krabbe / Polfoto)

En grådkvalt Lisbeth Bech Poulsen har valgt alligevel at stemme for regeringens skatteaftale efter SF's gruppemøde her til eftermiddag.

Læs:

Se også: Oprøret vokser: Top-SF’er stemmer imod skatteaftalen

SF'eren har ellers tidligere meldt klart ud, at hun ikke kunne bakke op om regeringens aftale med Venstre og De Konservative. Men efter det to timer lange gruppemøde har hun ændret holdning.

- Det har været et meget følelsesmæssigt og hårdt møde for os alle sammen. Jeg har kun mødt opbakning, og jeg har nogle fantastiske kolleger. Jeg kan se, at man ikke kan gå ind i et forhandlingsrum, hvis man ikke er sikre på, at der er opbakning til den politik.

- Den aftale, der er lavet, synes jeg ikke er god nok. Jeg vil kæmpe for de arbejdsløses rettigheder - det gik jeg til valg på, siger Lisbeth Bech Poulsen.

Ledelsen på besøg
På gruppemødet har hun tilsyneladende fået at vide, at hun skulle stemme for aftalen, hvis hun gerne vil være en del af SF.

- Jeg stemmer for, fordi jeg gerne vil være i dette parti, siger Lisbeth Bech Poulsen.

- Ledelsen har hele dagen været nede på dit kontor. Hvad har de sagt - har de givet dig med grovfilen, hvis du ikke retter dig ind?

- Nej, på ingen måde, på ingen måde. Mine gruppemedlemmer har sagt at de meget gerne vil beholde mig i det her parti.

- Du kan sagtens være medlem, selv om du stemmer i mod...

- Nej, fordi det her er så grundlæggende.

- Jeg skulle gøre op med mig selv, om jeg ville være i det her parti. Og jeg vil være i det her parti, fordi det er det rigtige sted for mig og være. Det er en konklusion, jeg selv er kommet frem til. Jeg tror ikke, at jeg havde gemmentænkt ordentligt, hvad det vil sige at sidde i regering, siger Lisbeth Bech Poulsen.

Intet nyt fra Özlem
Özlem Cekic er den anden SF'er, der har meldt ud, at hun vil stemme imod skatteaftalen. Hun befinder sig i USA og var derfor ikke til det dramatiske gruppemøde.

Læs:

Se også: Ny ballade i SF: Özlem trodser gruppeformand

SF's gruppeformand, Pernille Vigsø Bagge, giver imidlertid udtryk for, at Özlem nu kommer til at stemme for aftalen.

- Jeg har ikke haft lejlighed til at tale med Özlem, men holdningen er, at vi stemmer ens i SF til de forslag, som regeringen lægger frem, siger Vigsø Bagge.

Det har endnu ikke været muligt for ekstrabladet.dk at komme igennem til Özlem for en kommentar.

1 af 2 En grådkvalt Lisbeth Bech Poulsen forlader gruppen med en smilende Villy Søvndal bagved (Foto: Polfoto / Lars Krabbe)
2 af 2 Lisbeth Bech Poulsen føres grædende væk fra gruppemødet af gruppeformand Pernille Vigsø Bagge (Foto: Lars Krabbe / Polfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere