Johanne rasede videre til Sankt Hans-fest

Johanne Schmidt-Nielsen (EL) kaldte regeringens skattereform for 'ulykkelig og uforskammet' i sin båltale

Omkring 1.000 tilskuere så Johanne Schmidt-Nielsens båltale. (Foto: Rumle Skafte)
Omkring 1.000 tilskuere så Johanne Schmidt-Nielsens båltale. (Foto: Rumle Skafte)

Hvis finansminister Bjarne Corydon (S) og skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) troede, at Johanne Schmidt-Nielsen ville 'falde lidt ned', efter at hun i dag havde fået lidt tid til at sunde sig, kan de godt tro om igen.

Den iltre gruppeformand fra Enhedslisten benyttede nemlig partiets Sankt Hans-arrangement i Enghaveparken på Vesterbro til at tordne videre mod regeringens beslutning om at indgå aftale om skattereform med Venstre og De Konservative.

Læa også: Så tæt var Johanne på en aftale

Således gjaldede hun igen og igen mod regeringen i sin Sankt Hans-tale, der blev afholdt ved ni-tiden lørdag aften.

- Jeg havde faktisk skrevet en anden båltale. Det var en tale, der handlede om midsommervisen, som jeg holder meget af. En tale, der handlede om hekse og trolde. En tale, der handlede om frihed. Men den tale kan jeg ikke holde i dag. Det kan simpelthen ikke lade sig gøre, begyndte hun foran de mere end 1.000 fremmødte, der stemte i med tilråb og rungende bifald.

- Corydon og Thor Möger gik tilfredse ud af finansministeriet dør i går aftes. Arm i arm med Claus Hjort, Peter Christensen og Brian Mikkelsen. Venstre roste den nye, blå skattereform, og Lars Løkke var med på tv fra Rio, lød det videre fra Johanne, der fortsatte:

Læs også:

Johanne er rasende. (Foto: Mogens Flindt) Dansk politik - 22. jun. 2012 - kl. 20:22 Johanne: Regeringen pisser på vælgerne

- Lars Løkke var glad. Han smilede. Og det kan jeg godt forstå. For en højreorienteret regering ville aldrig være sluppet af sted med en så usympatisk en ide som at lade førtidspensionisterne betale for topskattelettelser. En højreorienteret regering ville ikke engang turde foreslå det!

Det var dog ikke kun regeringen og 'dens nye støttepartier', der fik med Johannes pisk. Også LO-formand Harald Børsting stod for skud til stor begejstring for tilskuerne.

Læs også: Se om du vinder på skatteaftalen

- Jeg har set i fjernsynet, at LO’s formand Harald Børsting roser skattereformen. Undskyld mig, men er fagforeningerne ikke længere fagforeninger for deres arbejdsløse medlemmer. Hvornår har fagbevægelsen besluttet at være fløjtende ligeglade med de af deres medlemmer, der er nedslidt eller har været udsat for en arbejdsulykke, og som derfor er på førtidspension. Kom nu ind i kampen, Harald Børsting!

Læs talen i dens fulde længe her.

Mener du, at Johanne Schmidt-Nielsen har ret i sin kritik? Deltag i debatten under artiklen, og giv din mening til kende i afstemningen i højre side af artiklen.

Synes du, at Johanne Schmidt-Nielsen har ret i, at den nye skattereform er asocial og uforskammet?

Se resultat

Synes du, at Johanne Schmidt-Nielsen har ret i, at den nye skattereform er asocial og uforskammet?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen