SF får tæsk på nettet

'Forræder' og 'Tak for lort'. Sådan lyder bare nogle af kommentarerne til SF efter skatteaftalen med blå blok

SF's politikere var ikke meget for at skrive om skattereformen på de sociale medier i aftes. (Screendump DR)
SF's politikere var ikke meget for at skrive om skattereformen på de sociale medier i aftes. (Screendump DR)

Store dele af SF's markante folketingspolitikere var i timerne efter offentliggørelsen af den nye skattereform fredag larmende tavse - flere er det stadig. Det er befolkningen dog langt fra.

Først da Özlem Cekic til Ekstra Bladet åbent luftede sin skuffelse over regeringens og partifællen Thor Mögers skaffereform fredag aften, begyndte ganske få SF'ere at give deres holdning til kende på nettet.

Læs også:

Se også: Özlem i oprør over skatteaftale

Folketingsmedlem Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) udbrød klokken 21:57 et stille 'Arghhh!' på Facebook, mens partiets politiske ordfører Jesper Petersen i store træk valgte at skrive om Venstres rolle i skattereformen:

'Rugbrødsreformen er på plads. Venstre trak alle krav om ufinansierede skattelettelser til de velstillede tilbage - og efter et par ugers stammedans fra Venstre-folkene er vi i mål med en skattereform, der skaber 7500 job her og nu, giver en klar fremgang til lavtlønnede danskere, godt 5000 kr. mere til de dårligst stillede pensionister og 2,7 mia. kr. mere til velfærd og investeringer. Enhedslisten fik markante tilbud fra regeringen, men blev ved at komme med nye krav mens Venstre opgav deres', lød det klokken 21.35 fredag fra den politiske ordfører.

Spar op til valgkampen
Den (sø)forklaring giver kommentatorerne under SF'ernes Facebook-opslag dog ikke meget for:

'Rugbrødsreform? Os, der skal betale for den refom der får sgu ikke noget rugbrød i fremtiden... Tak for lort, siger jeg bare', skriver Connie Børgesen.

Niels H Hansen bemærker: 'Du kan godt begynde at spare op til valgkampen Jesper, i er igen blevet taget godt og grundigt i rumpetten af venstre der vælter jer ved først kommende lejlighed., mens Jørn Garp kun har et ord til overs for Jesper Petersens opdatering: 'Forræder'.

Auken skriver kun om Rio
Mikael Hertigs opfordring til Karina Lorentzen Dehnhardt lyder: 'Så tag bladet fra munden. Bryd tavshedstørken., Bliver der valg til august, mister du alligevel dit mandat. Hvad skal al den stryring og taktiske stilstand så til for? SF har sammen med S bidraget til et historisk nederlag til venstrefløjen, som truer den på eksistensen'.

Alt imens SF' får tæsk af vælgerne herhjemme, lyder der ikke et ord om skattereformen fra miljøminister Ida Auken (SF), hvis opdateringer på Facebook udelukkende handler om FN's verdenstopmøde i Rio i Brasilien.

Klokken 01:16 natten til lørdag jublede miljøministeren, at hun var på talerstolen lige før FNs generalsekretær 'Ban Ki-Moon på byernes topmøde'.

Til det skriver Anja Jeanette Carlsen: 'og imens var der en masse politik ballade herhjemme..'

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen