Johanne: Regeringen pisser på vælgerne

Enhedslisten er rasende over skattereformen. Regeringen har definitivt valgt blå blok, siger politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen

Johanne er rasende. (Foto: Mogens Flindt)
Johanne er rasende. (Foto: Mogens Flindt)

Der var nok med kraftige reaktioner fra Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen oven på meddelelsen om, at regeringen har valgt at lave skattereform med Venstre og De Konservative.

- Jeg er rasende, og jeg er rasende på vælgernes vegne. De har stemt på regeringen, fordi de regnede med en anden politik. Det er en svinestreg.

- Jeg regner med, at regeringen nu har styr på deres parlamentariske grundlag - Venstre, siger Johanne Schmidt-Nielsen, som reaktion på regeringens skattereform, som den har indgået uden om Enhedslisten.

Læs også:

Se også: ELs bagland raser: Finansloven hænger i en tynd tråd

- Jeg synes, at regeringen pisser på de vælgere, som har stemt på dem. Vi havde en færdig aftale med regeringen, hvor vi fredede førtidspensionisterne og de arbejdsløse, men de valgte at gå med Venstre, og dermed er de nu definitivt gået med blå blok, og regeringen har meldt sig ind i blå blok.

Til spørgsmålet om, hvorvidt om Enhedslisten kan finde på at vælte regeringen, siger hun:

- Vores tillid til regeringen er på dette tidspunkt ikke-eksisterende. Vi stemmer for den politik, vi kan gå ind for, og vi stemmer imod politik, vi ikke går ind for. Og vi regner med, at regeringen nu også vil gå til Venstre ved finanslovsforhandlingerne.

Johanne Schmidt-Nielsen forventer, at regeringen nu også vil gå til Venstre, når finansloven skal forhandles.

Læs også:

Se også: Chok-stemning hos Enhedslisten

- Hvis de kommer til os, så skal hver en krone de har taget fra sosu-assistenten, metalarbejderen og førtidspensionisten føres tilbage, for de får så lidt i den nye aftale, mens lægen og advokaten får skattelettelser. Det er tyveri. Og vi er ikke længere støtteparti - nu er vi i opposition, siger Johanne Schmidt-Nielsen, som er dybt overrasket over, at regeringen har valgt at gå med Venstre:

- Jeg tror ikke, at jeg er den eneste, som er overrasket - jeg tror, at vælgerne, som har stemt på regeringen vil være dybt overrasket.

Er det en god idé med en bred skattereform hen over midten?

Se resultat

Er det en god idé med en bred skattereform hen over midten?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen