Så tæt var Johanne på en aftale

Enhedslisten havde faktisk takket ja til en ny aftale om skattereform med regeringen - en aftale, der dog som bekendt blev skrottet ganske få timer senere

Johanne Schmidt-Nielsen har god grundt til at føle sig en smule snydt. (Foto: Mogens Flindt)
Johanne Schmidt-Nielsen har god grundt til at føle sig en smule snydt. (Foto: Mogens Flindt)

Hvis Johanne Schmidt-Nielsen og Enhedslisten føler sig en smule snydt af regeringens forhandlingstaktik i forhold til den nye skattereform, så er der ikke så meget at sige til det.

For så sent som fredag formiddag kl. 11.15 blev Enhedslistens folketingsgruppe nemlig enige med hinanden om at sige ja tak til en rammeaftale om den nye skattereform med regeringen, viser et notat, som DR Nyheder er kommet i besiddelse af.

Læs også:

Johanne er rasende. (Foto: Mogens Flindt) Dansk politik - 22. jun. 2012 - kl. 20:22 Johanne: Regeringen pisser på vælgerne

Men alligevel trådte finansminister Bjarne Corydon (S), skatteordfører Peter Christiansen (V) og Lars Barfoed (K) som bekendt frem i finansministeriet ganske få timer senere og deklaredede, at de var blevet enige om en aftale - en aftale, hvor Enhedslisten altså blev holdt udenfor.

Se notatet her

Ifølge Ritzau ville aftalen have haft en mere 'socialt afbalanceret' profil.

Besparelserne på tre milliarder kroner, som skulle tages fra folk på overførselsindkomst, ville således ikke være blevet gennemført, de planlagte fedt- og sukkerafgifter ville blive skrottet, og beskæringen af folkepensionisternes grundbeløb ville heller ikke have blevet en realitet.

Læs også: Özlem i oprør over skatteaftale

Topskattegrænsen ville dog stadigvæk blive øget - til 455.000 kroner, beskæftigelsesfradaget ville have været øget til 9,74 procent, og ældrechecken ville være blevet forøget.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen